1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TİKAV ve MIP'den “Muhtarlarla El Ele Projesi”
TİKAV ve MIP'den “Muhtarlarla El Ele Projesi”

TİKAV ve MIP'den “Muhtarlarla El Ele Projesi”

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MİP) 2013 yılında yeni bir iş birliğine imza atıyor.

A+A-

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MİP) yaşadıkları çevrenin gelişimine katkı sunmak amacıyla yeni bir işbirliğine imza atıyor. TİKAV ve MIP işbirliği ile hayata geçirilen “Muhtarlarla El Ele Projesi” kapsamında Mersin’in Toroslar, Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ilçelerine bağlı mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geliyor.

Bir yılda 222 muhtara seminerler düzenlenecek

Ocak-Aralık 2013 döneminde gerçekleştirilecek “Muhtarlarla El Ele Projesi” kapsamında 63’ü köy, 159’u mahalle muhtarı olmak üzere toplam 222 muhtara ulaşılması amaçlanıyor. Projenin ilk çalışması 12-13 Şubat tarihlerinde Mersin’de yapılacak. Çalışmaya, Mersin’in Akdeniz Mahallesi’ne bağlı 28 mahalle muhtarı katılıyor.

Liderlik ve iletişim teknikleri semineri verilecek

Proje ile toplumsal yaşamda önemli bir yeri olan ve sorumlu bulundukları bölgenin kanaat önderi olarak nitelendirilen muhtarlara düzenlenecek programlar ile günümüzün değişen dinamik yapısının anlatılması hedefleniyor.

“Muhtarlarla El Ele Projesi” kapsamında düzenlenecek seminerlerde muhtarlarla, iletişim teknikleri, liderlik becerileri, resmi yazışma kuralları ve uygulamalı bilgisayar konularında bilgi paylaşılacaktır. Aralık 2013 yılında düzenlenmesi planlanan törende 222 muhtara “Katılım Belgeleri” veriliyor.

Mersin Limanı Hakkında (MIP)

Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 11 Mayıs 2007 tarihinde T.C.D.D. Mersin Liman İşletmesini 36 yıl süreyle devralmıştır.

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya gibi Türkiye’nin sanayileşmiş kentleri ile Suriye, Irak ve İran gibi sınır komşusu olan ülkelere, demiryolu ve karayoluyla bağlıdır. Orta Doğu ve Karadeniz’le olan aktarma ve hinterlant bağlantılarıyla, Akdeniz Bölgesindeki ana konteyner limanlarından biridir.

Geniş hinterlandı, kolay ulaşım imkanları ve yetişmiş insan kaynaklarıyla Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Türkiye’nin ihracat & ithalat hacminin önemli bir kısmını karşılamaktadır. MIP, yıllık elleçlenen toplam yük miktarıyla ve mevcut geri sahasıyla Türkiye’nin en büyük limanıdır.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Hakkında

Akfen Holding A.Ş., üniversiteli gençlerin sosyal ve kültürel açıdan başarılı ve etkin bireyler olmalarını sağlamak amacıyla Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nı kurmuştur. Hamdi Akın önderliğinde 15 Ocak 1999 tarihinde kurulan TİKAV, her türlü hizmeti devletten beklemek yerine, eğitim alanında üzerine düşeni yapmayı ilke edinmiştir. Bu doğrultuda, uyguladığı programlarla ülkemizin genç insan kaynakları kalitesini yükseltmeyi hedefleyen TİKAV, Atatürk ilkelerine bağlı bir sivil toplum kuruluşudur. Bireysel Gelişim Programı, üniversite öğrencilerinin birinci sınıfta başlayıp dördüncü sınıfın sonuna kadar devam edecekleri; bu süre içinde çok sayıda seminer, eğitim, söyleşi, proje, staj ve gezi programlarına katılarak bilgi ve becerilerini zenginleştirecekleri faaliyetler bütünü olarak tanımlanmıştır.

Üniversite öğrencilerine burs ve eğitim olanakları sağlayan Vakıf, 2001 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programı’nın (International Award for Young People) Bağımsız Operatörü olarak, programı kendi bünyesindeki gençlere uygulama yetkisini almıştır. TİKAV, 2003 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programı’nın Türkiye’de tanıtılmasını,uygulanmasını, denetlenmesini ve sertifikalandırılmasını sağlamak amacıyla Ulusal Otorite olarak yetkilendirilen Gençlik Ödülü Derneği’nin kuruluşuna öncülük etmiştir.

TİKAV, uyguladığı bazı projelerde UNFPA, UNICEF ve Avrupa Birliği Gençlik Programı fonlarından yararlanmaktadır. Vakıf aynı zamanda çeşitli Birleşmiş Milletler konferanslarında Türkiye delegasyonunda yer almıştır. Mersin Liman İşletmelerinin (MIP) finansörlüğünde; 2010’da “Eski Köye Yeni Adet”, 2011 ve 2012 yıllarında “ Anneler Okulu Projesi” ve 2012’de “Ortak Dilimiz Renkler Projesi’ni hayata geçirmiştir. MIP ortaklığındaki 2013 yılı içinde 222 Muhtar için “Mersin’de Muhtarlarla Ele Ele” ve “Onarması Bizden Okuması Sizden” projeleri gerçekleştirilecektir. MIP ortaklığındaki tüm projeler Mersin’de yapılmaktadır.

mip_logo.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.