1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Titanic bakteri yemi oldu
Titanic bakteri yemi oldu

Titanic bakteri yemi oldu

Yaklaşık 100 yıldan beri sular altında bulunan Titanic isimli dev yolcu gemisini, bilimcilerin yeni keşfettiği bir tür bakteri yiyor.

A+A-

Yaklaşık 100 yıldan beri sular altında bulunan Titanic isimli dev yolcu gemisini, bilimcilerin yeni keşfettiği bir tür bakteri yiyor.

Bilimcilerin şimdiye kadar varlığından haberdar olmadıkları bir tür bakteri, yaklaşık 100 yıldan beri denizin dibinde bulunan meşhur Titanic gemisini parçalayarak yiyor. Mikrobiyoloji hakkında İngiltere'de yayınlanmakta olan bir bilim dergisinde uluslararası bir araştırma ekibinin yazdığı raporda, Sevilla Üniversitesi'nden Antonio Ventosa'nın Titanic'ten paslanmış bir parça üzerinde bu bakterileri keşfettiği bildirildi. Yaklaşık 4 km derinlikten çıkarılan parçanın paslanarak parçalanmasına, bilimciler tarafından 'Halomonas titanicae' ismi verilen yeni tür bakterinin neden olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar yeni keşfedilen bakteri türünün su altında paslanan demir konstrüksiyonların yok edilmesinde büyük bir rol oynadığını düşünüyor. Su altında uygulanan modern yapı tekniklerinin yeni keşiften istifade edebileceği tahmin ediliyor. Bakterilerin, deniz altından uzun mesafelere petrol nakli yapan boru hatlarına zarar verebileceği konusunun da araştırılması gerekiyor.

Yaklaşık 100 yıldan beri Titanic su altında çürümeye devam ediyor. Bir Amerikan firması hurda geminin tamamen yok olmadan önce, 3 boyutlu sanal bir modelini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.