1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Topbaş havuzlu kavşak için tarih verdi
Topbaş havuzlu kavşak için tarih verdi

Topbaş havuzlu kavşak için tarih verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplam maliyeti 18 milyon TL olan Yeşilköy Havuzlu Kavşak'taki çalışmaları, ekim ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

A+A-

Kavşağın şantiye sahasında basın mensuplarına bilgi veren Topbaş, Sirkeci-Florya hattı üzerinde bulunan kavşağın, İstanbul'un en önemli kavşaklarından biri olduğunu söyledi.

Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 231 altgeçit, kavşak ve diğer düzenlemelerle 403 kilometrelik yol yaptıklarını anlatarak, bunların toplam maliyetinin 3.5 milyar TL olduğunu belirtti.

Yedi kollu havaalanı kavşağının 4.5 ayda bitirildiğini aktaran Topbaş, yapılan düzenlemelerle sinyalizasyonun ortadan kalktığını ve trafik sorununun çözüldüğünü dile getirdi.

Topbaş, bu kavşakta da artan trafik nedeniyle ciddi problem yaşandığına işaret ederek, ''Sirkeci'den Florya'ya, Florya'dan da Sirkeci'ye gidenler bu yolu kesintisiz gitsin diye toplam maliyeti 18 milyon TL olan kavşağı ekim ayı sonunda bitirme niyetindeyiz. Sembol haline gelmiş bir havuz var burada. Projesi bizde, havuzu yeniden yapıp yerine koyacağız. Bu havuz, sayın Başbakanımızın da beğendiği havuzlardan'' diye konuştu.

Havaalanı Kavşağı inşaatı sırasında bazı çevrelerce, orada bulunan anıtın kaldırıldığı gerekçesiyle eleştirildiklerini anlatan Topbaş, şöyle devam etti:

''Hele bir durun, sabredin. Bize güveniniz tam olsun. Aynı şeyi İstanbul'daki vapurlarda da yaptılar. 'Vapurlar jilet olacak, vapurları sattırmayız' gibi laflar söylendi. Ne oldu? Biz aynı modelleri yeniledik. Biraz sabırlı olun. İstanbullunun bize güveni tam ki, iki dönemdir buradayız. O anıtı da tekrar oraya koyduk.''

Topbaş, kavşaktaki çalışmalar tamamlandıktan sonra bölgedeki trafik sorununun da çözüleceğini sözlerine ekledi.

AA

Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.