1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Toulon hattının doluluk oranı %60'ı aştı
Toulon hattının doluluk oranı %60'ı aştı

Toulon hattının doluluk oranı %60'ı aştı

Lojistik sektörü adına önemli bir adım atarak, Türkiye-Fransa arasında Ro-Ro taşımacılığına başlayan UND Denizcilik A.Ş. iki ay gibi kısa bir sürede, 3 gemilik filosu ile hizmet vermeye başladı.

A+A-

Lojistik sektörü adına önemli bir adım atarak, Türkiye-Fransa arasında Ro-Ro taşımacılığına başlayan UND Denizcilik A.Ş. iki ay gibi kısa bir sürede, 3 gemilik filosu ile hizmet vermeye başladı.

Taşımacılar tarafından büyük ilgi gösterilen Tekirdağ – Toulon(Fransa) hattı ve UND Denizcilik A.Ş.’nin yeniden yapılanmasıyla ilgili UND Başkanı Tamer Dinçşahin önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bugün (11 Haziran) gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Dinçşahin UND Deniz büyüdükçe Türk nakliyesinin gücü artıyor diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Filosundaki gemi sayısını üçe çıkaran UND Deniz doluluk oranını her seferinde daha da yükselterek, Türk nakliyecilerinin gücünü arttırmaya devam ediyor. Türk nakliyecilerinin küresel ölçekte birer oyunca olmaları ve taşımacılık sektörünün önündeki engelleri kaldırmak amacıyla alternatifler yaratmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Uluslar arası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) faaliyete geçirdiği UND Deniz, büyümesi devam ediyor”.

 

UND Deniz’in 3 Nisan’da “Wessex” ve “Beachy Head” gemileriyle, Tekürdağ Akport ilk Fransa Toulon limanları arasında karşılıklı seferlerine başladığını ifade eden Dinçşahin, “Taşımacılarımızdan gelen talepler doğrultusunda hattın verimliliğini daha da arttırmak amacıyla 24 Mayıs’ta filosuna “Mercia” gemisini katarak, Türkiye ve Fransa’dan sefer sayısını haftada üç güne çıkaran UND Deniz, hareket günlerini de sektörden aldığı bildirimler doğrultusunda düzenlendi. UND Deniz gemilerinin sağladığı zaman ve maliyet avantajını kullanarak Avrupa’ya ulaşan firma sayısı ilk seferde 80 iken, 2-2,5 aylık bir dönem sonunda bu sayı 150’yi aştı. Bunun yanı sıra yakın coğrafyadaki ülkemizden de onun üzerinde firma hattımızı kullanmaya başladı” dedi.

Hattın başladığı günden bu yana dönem sonu doluluk oranının yüzde 60’ları aştığını kaydeden UND Başkanı Tamer Dinçşahin, sefere başlayan yeni üç gemi ile birlikte bu oranın daha fazla artacağını düşündüklerini belirtti. Tamer Dinçşahin, “Bir var olan ro-ro hatları var ve bir şu anda Tekirdağ’da yeni yapılanmış bir ro-ro hattı var. Sadece iki aylık hayata geçmiş olan Toulon hatti ile bir karşılaştırma yaptım. Nisan ayında Mersin hariç Triesta’ya yapılan taşımaların toplamı 6601 sefer olmuş. Üç liman; Pendik, Ambarlı ve Çeşme. Mayıs ayında ise 7346 sayısına ulaşmış. Yani yüzde 11’lik bir artış olmuş. Toulon hattına baktığımızda nisan ayında 699 olan sayı, mayıs ayında gene iki gemiyle üçüncü gemi olmaksızın 1135’e çıkmış. Yani %62.3 bir artış sağlamış” dedi.

Ortaklık konusunda da açıklama yapan Dinçşahin “Bizim asıl gelmek istediğimiz nokta bu şirketin tamamiyle kullanıcı arkadaşların sahip olduğu bir şekle bürünmesiydi. Şu anda bununla ilgili çalışmalar çok hızlı devam ediyor. Önümüzde taşımacılık sektörü için bir engel var. Bu engel satış işlemlerinden dolayı bir takvim vardı, Haziran sonunda gerçekleşecek”

 

UND Deniz Taşımacılık yeni CEO’su ile daha da güçlü

UND Başkanı Tamer Dinçşahin toplantı sırasında UND Deniz Taşımacılığı’nın yeni CEO’su olan Ahmet Özşahin’i basın mensuplarına tanıttı. Özşahin, daha önce otomotiv ve lojistik sektörlerinde çalıştığını söyleyerek, son olarak da Temsa Global Otobüs İş Birimi Genel Müdürlüğü yaptığını kaydetti. Sektöre yabancı olmadığını ifade eden Özşahin, inşallah bu durum hem şirkete hem de sektöre hayırlı olur dedi.

 Virahaber

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.