1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trabzon Limanı bugün Borsa’da
Trabzon Limanı bugün Borsa’da

Trabzon Limanı bugün Borsa’da

Trabzon Limanı, bugün Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü'nün gong törenine katılımıyla borsada işlem görmeye başladı. Şirketin hisseleri TLIMAN koduyla borsada işlem görecek.

A+A-

Trabzon Limanı bugün borsada gerçekleştirilecek gong töreni ile işlem görmeye başladı. Borsaya giriş seramonisinde Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Albayrak Grubu CEO’su Dr. Ömer Bolat, Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ve Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman katıldı.

Gong töreni sonrası konuşan Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, "2018 yılının ilk halkı arzı olan İstanbul Limanın halkı arzını büyük memnuniyet duyuyorum. Albayrak gurubuna teşekkür ediyorum. Bu halka arz liman işletmeciliği açısından bir ilk olma özelliği taşımaktadır" dedi.

Özlü, Albaray Gurubu Trabzon Limanında bir farkı ortaya koymuş, liman kapasitesini 4 milyon tondan 10 milyon tona çıkarmıştır. Dış ticaret hacmimizin büyük çoğunluğu limanlarla sağlanıyor.

Denizlere hakim olmak demek ticarete hakim olmak demektir.

Bakan Özlü, "Türkiye Karadeniz'de Akdeniz'de Marmara'da modern limanlarıyla göz dolduruyor. Türkiye'nin büyümesinin arkasındaki en unsur güven ve istikrardır. Trabzon Liman İşletmelerinin borsamıza yatırımcılarımıza ve ülkemize bereket getirmesini diliyorum. Albayrak Gurubuna çıktığı bu hayırlı yokda başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Trabzon Limanı’nın 97,7 milyon TL büyüklüğündeki halka arzına 6,3 kat ve 614 milyon TL talep gelirken, yurt içi bireysel yatırımcıların taleplerinin yaklaşık yüzde 18’i karşılanabilmişti. Albayrak Grubu’nun 2033 yılının sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı, 10 binin üzerinde başvuru ile Borsa’ya giriş yapıyor. 18-19 Ocak’ta talepleri toplanan halka arzda Deniz Yatırım liderliğinde 29 aracı kurum görev aldı. Halka arza sunulan toplam 6,3 milyon adet paya karşılık yurt içi bireysel yatırımcılardan 30,2 milyon adet ve yurt içi kurumsal yatırımcılardan 9,4 milyon adet olmak üzere toplam 39,6 milyon adet talep toplandı.

BİREYSEL YATIRIMCIDAN YOĞUN İLGİ

Halka arzın yüzde 85’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 15’i yurt içi kurumsal yatırımcılara satıldı. Sonuçlarına göre toplam 10 bin 19 başvuru karşılanmış oldu. Hisseler 15,50 TL birim fiyattan işleme açılacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 4009 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.