1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TTK denizlerin hakimi Piri Reis'i anıyor
TTK denizlerin hakimi Piri Reis'i anıyor

TTK denizlerin hakimi Piri Reis'i anıyor

TTK, 2013 yılının Piris Reis Yılı ilan edilmesi dolayısıyla yarın "Piris Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Sempozyumu" düzenleyecek.

A+A-

Türk Tarih Kurumu (TTK), 2013 yılının Piris Reis Yılı ilan edilmesi dolayısıyla "Piris Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Sempozyumu" düzenleyecek. Yarın (26 Eylül) başlayacak ve üç gün sürecek semyozyum, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Kongre Salonları'nda gerçekleştirilecek.

TTK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, uluslararası düzeyde yapılacak sempozyumda, Piri Reis'in 1513 dünya haritası, Kristof Kolomb öncesi İslam haritaları, Türk haritacılığına Alman etkisi, Piri Reis'in eserlerinin kartografik ve jeodezik açıdan değerlendirilmesi, Türkiye ve dünyada Piri Reis, Piri Reis'in bilim adamı, araştırmacı ve sanatçı kişiliği ve Kitab-ı Bahriye gibi konuların ele alınacağını bildirdi.

Piri Reis'in dünya tarihi ve coğrafyası için çok önemli bir isim olduğunu dile getiren Hülagü, "Bu nedenle sempozyuma İtalya, Mısır, Fransa, Yunanistan, Romanya, ABD, Portekiz, Hollanda, Avustralya, Irak, KKTC, Malta, Rusya Hindistan, İngiltere ve Türkiye'den çok sayıda bilim insanı, araştırmacı ve uzman isim katılacak" diye konuştu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1007 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.