1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tuna Huş son yolculuğuna çıktı
Tuna Huş son yolculuğuna çıktı

Tuna Huş son yolculuğuna çıktı

TRT'nin eski spikerlerinden Tuna Huş'un cenazesi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle bugün toprağa verildi.

A+A-

Dün hayata özlerini yuman TRT'nin eski Tuna Huş'un cenazesi, bugün toprağa verildi. Huş, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı cenaze töreniyle Üsküdar Fahreddin Tivinikli Camiinden Karacaahmet Mezarlığı'ndaki ebedi istirahatgahına uğurlandı.

Bakan Kurtulmuş, Huş'un eşi ve kızına taziyede bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başsağlığı dileyerek, şöyle konuştu:

"Tuna Huş Bey spikerliğiyle, Türkçesiyle, diksiyonuyla, efendiliğiyle, kişiliğiyle Türkiye'de iz bırakmış, TRT camiasının önemli şahsiyetlerinden birisi. Bizim gençlik ve çocukluk yıllarımızın, o siyah beyaz televizyonların olduğu dönemlerde son derece Türkçe'ye vakıf mükemmel bir anlatımla televizyon haberlerini dinlediğimiz bir isim. Kulaklarımda sesi halen yankılanıyor. Ailesine başsağlığı diliyorum."

Berrin Huş da, "Artık diyecek bir lafımız yok, son nokta. Bugün Tuna'yı uğurluyoruz. O hep kalbimizde olacak. O bizim bebeğimiz ve meleğimizdi. Gittiği yerde huzur içinde yatsın. Tek isteğim bu." ifadelerini kullandı.

Beyin ameliyatı sonrasında geçirdiği felç nedeniyle 17 yıldır konuşamayan eski TRT spikeri Tuna Huş, 1942 yılında Adana'da dünyaya geldi. TRT‘nin siyah-beyaz olduğu dönemde spiker olarak görev yaptı. Tayf Ajans’ta da bir dönem koordinatörlük görevini üstlenen Huş, her kelimesi kolaylıkla anlaşılan, yumuşak ses tonuyla hafızalarda yer etti.

1999 yılında, by-pass ameliyatı oldu, ardından 1,5 sene sonra beyne giden ana damarda pıhtı atması sonucu 2001 yılında beyin kanaması geçirdi ve beyin ameliyatı sonrasında geçirdiği felç nedeniyle konuşma yeteneğini kaybetti. 17 yıldır konuşamayan eski TRT spikeri Tuna Huş dün sabah hayatını kaybetti.

Tuna Huş’un cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Tayf Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şen, Tayf Ajans Yayın Koordinatörü Ayşe Olcay, ailesi, spor ve yayın dünyasından çok sayıda katılım oldu.

hus.jpg

hus1.jpg

hus2.jpg

hus3.jpg

hus4.jpg

huss.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.