1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tüpraş'ta patlama! Ölü ve yaralılar var
Tüpraş'ta patlama! Ölü ve yaralılar var

Tüpraş'ta patlama! Ölü ve yaralılar var

İzmir’in Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ rafinerisinde meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Çıkan yangına özel kimyasallarla müdahale ediliyor

A+A-

Koç Holding'e ait Tüpraş'ın İzmir Aliağa'daki rafinerisinde depolama tankında patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi yaşamını yitirdi, çok sayıda işçi yaralandı.

İzmir Aliağa'daki TÜPRAŞ rafinerisinde depolama tankında bakım yapıldığı sırada tanklardan bir tanesinde patlama meydana geldi. 4 ölü ve çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Basınç nedeniyle meydana geldiği belirtilen patlama sonrası yangın çıktı.

Görgü tanıkları patlamayla ilgili şu bilgileri verdi: "Bölgedeki itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına devam ediyor. Hem TÜPRAŞ içerisindeki diğer ünitelere hem de diğer tanklara sıçramaması için çok sayıda itfaiye ekibi de bölgeye sevk edildi. Bu ekipler yangını söndürmek için özel, kimyasal maddeler karıştırılmış sular kullanıyor. Yangının sürdüğü bölge geniş bir alanda giriş çıkışlara kapatıldı, bölgedeki yol da trafiğe kapalı."

Öte yandan, yetkililerden alınan bilgiye göre, ölü sayısının artabileceği belirtilirken, kimyasal bir etkileşim nedeniyle 112 Acil Sağlık ekibinin yaralılara müdahale edemediği bildirildi.

ALİAĞA KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı:

“Ölü sayımız 4'e çıktı. Tankın içinde çalışan işçi sayımız 6 kişiydi. İki yaralı 4'ü de öldü maalesef. Yaralılarımıza olay yerinde müdahale ediliyor. Oradaki sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor. Onların durumunun şu an iyi olduğunu biliyoruz. TÜPRAŞ'ın kendi uzmanları olay yerinde müdahale ediyorlar. Son durum bu”

Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Yapılan tüm müdahalelere rağmen yüklenici firma çalışanlarımız Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetmiş, yaralı Halil İbrahim Kavlak’ın ise tedavisine devam edilmektedir"

Tüpraş'tan açıklama

Bugün saat 09.25 'te Tüpraş İzmir rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana gelmiştir Rafineri Teknik ekiplerince olaya müdahale edilmiştir. Gerekli açıklama kamuoyuyla paylaşılacaktır.

1353 çalışanı var

TÜPRAŞ'ın verilerine göre rafinerinin personel sayısı 1353.

1972 yılında 3 milyon ton/yıl ham petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayan İzmir rafinerisi, önemli kapasite artırımları ve ünite modernizasyonlarıyla gelişerek 1987 yılında 10 milyon ton/yıla ulaştı. 2007 yılında destilasyon kapasitesindeki revizyonlar da göz önüne alınarak rafinerinin ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon ton/yıl olarak tescil edildi.

İzmir Rafinerisi’nde, 2016 yılında 7,3 milyon tonu yurt içine olmak üzere toplam 10,4 milyon ton ürün satışı gerçekleştirildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4428 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.