1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tur tekneleri plakayla tescillendi
Tur tekneleri plakayla tescillendi

Tur tekneleri plakayla tescillendi

Antalya'da tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda demirli, tur teknelerine Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından plaka verildi. İlk etapta 46 tekne sahibi KYL harf gruplu plakalarını alarak hem tescilli tekne hem de limanda bir durak sahibi oldu.

A+A-

Antalya'nın tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda çoğunlukla turistlere hizmet eden tur teknelerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından plaka verildi. Yat limanında, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve tekne sahiplerinin katılımıyla plaka teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Menderes Türel, plakalarla birlikte teknelerin daha kurumsal şekilde hizmet vereceğini söyledi ve  Antalya'nın denizden daha çok faydalanması için çalışmalar yaptıklarını ve bu konuya çok önem verdiklerini belirtti.

Tur teknesi sahiplerinden gelen resmi belge ve resmiyet talebi karşısında böyle bir adım atarak tüm teknelere plakayla resmiyet kazandırdıklarını ifade eden Başkan Türel, aynı taksilerde olduğu gibi teknelerin de hem durak hem de plaka sahibi olarak bir değer kazandığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin teknecilik yönetmeliğinde küçük bir değişiklik yaparak tur teknelerine plaka vermenin yolunu açtıklarını aktaran Başkan Türel, daha sonra Kaleiçi Yat Limanı'nın baş harflerinden oluşan 07 rakam kodlu KYL harf gruplu plakaları tekne sahiplerine teslim etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4752 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.