1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TÜRDEF Genel Kurulu’ndan “Arif Bostan’la Yola Devam” Kararı Çıktı
TÜRDEF Genel Kurulu’ndan “Arif Bostan’la Yola Devam” Kararı Çıktı

TÜRDEF Genel Kurulu’ndan “Arif Bostan’la Yola Devam” Kararı Çıktı

Türkiye Denizcilik Federasyonu’nun (TURDEF) 7. Olağan Genel Kurulu’ndan, mevcut başkan Arif Bostan’ın listesi ile yola devam kararı çıktı.

A+A-

Tek liste ile yapılan seçimler, 24 Eylül Pazar Günü İTÜ Denizcilik Fakültesi Mühendis Suay Umut Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan için yapılan seçimin ardından Divan Kurulu şu isimlerden oluştu: Divan Başkanı Müh. İlker Meşe, Başkan Yardımcısı Birol Bayrakdar, Katip Üye Nilay Dündar ve Sayman Üye İlker Yalçın.

Genel Kurulun açılış konuşmasını TÜRDEF Yönetim Kurulu Arif Bostan yaptı. Katılım için delegelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Arif Bostan, göreve geldiklerinden itibaren iki önemli gündem maddesi üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi. Bu maddelerin denizcilerin yıpranma payı ve yeşil pasaport olduğunu belirten Bostan, şunları söyledi: “2008 yılında yapılan mevzuat değişikliğiyle bu hakkımızı kaybetmiştik ama gemi insanları bildiğiniz üzere çok eski çağlardan beri değişerek artan mesleki yıpranma koşullarıyla çalışmaktalar. Küçük-büyük farklı gemilerde çalışan, yakın-uzak sefer yapan, yük-yolcu gemilerinde emek veren her yeterlilik sınıfından gemi insanı, kaptanından, başmühendisinden yağcısına kadar, gemi insanı kapsamında farklı gemilerde seyir emniyetinin arttırılmasına yönelik hizmeti canları pahasına veren kılavuz kaptanlar her ortamda zorluklarla mücadele ederek çalışıyorlar. ‘Öyleyse yıpranma hakkı bizim hakkımızdır’ dedik ve bu konuda çalışmalar yaptık. Yeşil pasaporta gelince, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları üzerinden çalışmaları yürüttük. Biliyorsunuz gemi kaptanının bayrak temsiliyeti uluslararası sularda, büyükelçiliğimizin olmadığı yerlerde diplomatik olarak ülke temsilcisi konumunda. Bizim bakışımıza göre adeta fahri konsolosluk yapmaktalar. Hakkaniyete uygun olan ve Anayasa’nın 10. Maddesi’ndeki kanun önündeki eşitlik gereği, yeşil pasaport hakkının Türk Uzakyol Gemi Kaptanları ve hatta gemideki kilit personele de verilmesi gerektiğini düşündüğümüzü söylemiştik. Bu konuda da fikrimiz değişmedi”.

“Yönetim olarak bu iki konuda harekete geçtik, çok araştırdık, çalışmalar yaptık” diyen Arif Bostan, “Yıpranma payıyla ilgili panel düzenledik. Elde ettiğimiz verileri bir kitapçık haline getirip ilgili kurumlara sunduk. 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem, çalışmalarımızın hız kesmesine neden oldu. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlara da Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yönetimde oldukları süre içinde üye derneklerin çalışmalarına da destek verdiklerini vurgulayan Arif Bostan; “Birlikte ilerledik, farklı bir çok konuyla ilgili toplantılara katıldık ve ziyaretler gerçekleştirdik. Federasyonumuzun etkileşimini arttırmak için üye derneklerimiz ve delegelerimizin çabalarını, hedeflerini gerçekleştirme yolunda yapmamız gereken aktivitelerimizi de yerine getirdik. Biz bunları bir faaliyet olarak değil, olması gereken şey olarak görüyoruz. Bizim faaliyet olarak gördüğümüz şey yeşil pasaporttur, yıpranma hakkıdır. Yani denizcinin haklarını almaktır. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Çalışmalarımızın sonuç vereceğine inancımız tam. Özellikle yıpranma hakkı konusunda çok ciddi destek aldık. Sonuca taşıyacak adımlar adına genel kurulumuzun desteğini rica ediyoruz” dedi.

Tüzük Değişikliği Yapıldı ve Yeni Yönetim Seçildi

Genel kurulda üye STK’ların başkanlarının nezaket konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, çalışma mali ve denetim raporları Genel Sekreter Nuri Koray Kurum tarafından okundu. Muhammen bütçenin tetkiki ve kabulü onaylandı. Madde 6 ve 16.7 No’lu maddelerin tüzük değişiklikleri kabul edildi. Ardından da yeni yönetim kurulu seçildi.

TÜRDEF’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: İsmail Arif Bostan, Nuri Koray Kurum, Gürbüz Can, Salih Bildiren, Ayşe Olcay, Harun Akbaş, Özgür Alemdağ, Murat Şahin, Ali Burçin Eke, Selahattin Alan, Aslı Arslan, Özgür Doğan Güneş, Sedat Oğuz, Dilruba Duygu Söylemez, Sanem Benli Kayaalp. Denetim Kurulu ise şöyle şekillendi: Birol Bayrakdar, Zafer Geyik ve Teoman Mustafa Akyol.

Vira Haber

Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.