1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Turizm Meclis Başkanı belli oldu
Turizm Meclis Başkanı belli oldu

Turizm Meclis Başkanı belli oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Turizm Meclis Başkanlığına Mesut Toprak seçildi

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Turizm Meclis Başkanlığına Mesut Toprak seçildi.

Edinilen bilgiye göre, TOBB Türkiye Turizm Meclisi toplantısında, başkan ve başkan yardımcılığından oluşan Başkanlık Divanı seçimleri gerçekleştirildi. Seçimler sonunda TOBB Türkiye Turizm Meclisi Başkanlığına Atik Paşa Turizm A.Ş. (Four Seasons Hotel) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, Başkan Yardımcılıklarına da Capital Partners Gayrimenkul Geliştirme Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Genel Sekreteri Koray Yetik, Turser Turizm Servis ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Birkan, Belek Yatırımcıları Turizm Ortak Girişimi A.Ş. (BETÜYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu, Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Keten ile Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat seçildi.

Toplantıda meclis üyeleri, TOBB bünyesinde hükümetin ve kamu kurumlarının görüşlerini dikkate aldığı böyle bir güç varken, turizm konusunda sıfırdan bir yapı kurmanın gereksiz olduğunu ifade ettiler. TOBB'un gücünün turizmcilerin tecrübesi ve sahip oldukları know-how ile birleştirildiğinde, çok büyük başarılara imza atılabileceği dile getiren üyeler, TOBB'un uluslararası arenada söz sahibi olmasının da Meclis çalışmaları için bir avantaj olduğunu kaydetti.

Dünya Turizm Konferansı'nı Türkiye’de gerçekleştirme çabaları
Toplantıda, Türkiye Turizm Meclisi tarafından yeni dönemde yapılacak çalışmalardan ilkinin, Dünya Turizm Konferansı'nın 2011 yılında Türkiye'de yapılması halinde, bu organizasyonun hazırlıkları, kurgusu ve stratejisinin belirlenmesi olduğu açıklanırken, söz konusu konferansın Türkiye'de yapılması için TOBB tarafından girişimlerde bulunulduğu hatırlatıldı. Konferansın İstanbul'da yapılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Dünya Turizm Örgütü'ne (UNWTO) bir mektup yazarak destek verdiği ifade edildi. Aynı şekilde UNWTO'nun 2013 yılında gerçekleştirilecek olan Genel Kurulu'nun Türkiye'de yapılması fikrinin de TOBB tarafından desteklendiğine ve girişimlerde bulunulduğuna işaret edilirken, konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulandı.

Meclis üyeleri ayrıca, hükümetten çok büyük beklentilerinin olmadığını, sadece diğer ülkelerle eşit şartlarda rekabet etmek istediklerini dile getirdiler

Havayolu şirketleriyle iyi ilişkiler kurulmalı
Turizm Meclisi üyeleri, vizyon ve stratejinin önemine işaret ederek, bu strateji içinde ürün çeşitlendirilmesinin artırılması kapsamında kruvaziyer turizmi, spor organizasyonları, kongreler ve sanatsal faaliyetler gibi alanların değerlendirilmesini istediler.

Ayrıca, Türkiye Turizm Meclisi ile havayolu şirketleri arasında iyi ilişkiler kurulmasının gereğine dikkat çeken üyeler, yurtdışı tanıtımlarında ve reklamlarında havayolu şirketleriyle bilgi alışverişinin sağlanması gerektiğini vurguladılar.

Toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Osman Budak'da katıldı.

Haberturk

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.