1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizmcilerden ilginç proje
Turizmcilerden ilginç proje

Turizmcilerden ilginç proje

Kruvaziyerden inen turistler uçakla Kapadokya ve MeryemAna Kilisesi başta olmak üzere önemli turizm yerlerine ulaştırılacak.

A+A-

TurizmYatırımcıları Derneği (TYD) ile hükümet, 23 Aralık tarihinde Ankara’da turizm sektörünün ve gelecek yatırımların değerlendirilmesi nedeniyle bir araya geliyor. Toplantıda Hükümet kanadını Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir ile Kültür ve TurizmBakanı Ertuğrul Günay temsil edecek.

TYD tarafından hükümet üyelerine özellikle kruvaziyer limanları hakkında yeni turizmprojeleri sunulurken, turizmyatırımlarının karşılaştığı güçlüklerin aşılması hakkında bakanlardan yardım istenecek. TYD YönetimKurulu Başkanı Turgut Gür, sunumu yapılacak projeler kapsamında özellikle kruvaziyer turizminin ön planda yer alacağını belirterek, “Kruvaziyer limanlarının sayısının artırılması gerektiğini projelerle ortaya koyacağız” diye konuştu.

SİLİVRİ’YE KRUVAZİYER LİMAN
Özelleştirme sürecindeki Galataport’un yanı sıra Zeytinburnu ve hatta Silivri limanlarının acil olarak kruvaziyer limanlarına dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Turgut Gür, sözlerine şöyle devametti: “Sektör olarak bu limanların Bodrum,Marmaris, İzmir ve Antalya’ya gemiyle gelen turisti toplayarak uçak ve helikopterlerle Kapadokya,MeryemAna Kilisesi başta olmak üzere önemli turizm yerlerine ulaşımını sağlayacak bir proje sunacağız.” Toplantıda Türk turizminin gelecek hedeflerinin de tartışılacağını anlatan Gür, “Yeni projelerin hayata geçmesi anlamında dertlerimizi anlatabileceğimiz bir ortam olacak. Özellikle kıyı şeridindeki yatırımların karşılaştıkları sorunlar için kesin kararlar bekliyoruz” dedi. 

GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.