1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Turizme hazır hale gelecek
Turizme hazır hale gelecek

Turizme hazır hale gelecek

Antalya'nın Demre ilçesinin dünyaca ünlü Kekova antik kentine yat turlarının düzenlendiği Çayağzı Limanı'nda sualtı temizliği başladı.

A+A-

Dünyaca Ünlü Çayağzı Limanında Sualtı Temizliği

Antalya'nın Demre ilçesinin dünyaca ünlü Kekova antik kentine yat turlarının düzenlendiği Çayağzı Limanı'nda sualtı temizliği başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Demre'yi ziyareti sırasında yatçıların sorunlarını iletmeleri üzerine, limanın sualtı temizliğinin yapılacağı sözünü vermesinin ardından Çayağzı Limanı'nda hazırlıklar son aşamaya geldi.

Devlet Limanları ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne ait vinç, bir römorkla çekilerek Çayağzı Limanı'na getirildi. Çalışmalara, bir gemi ve 11 personel de eşlik ediyor.

Limana kurulan vinç, batan teknelerin çürüklerini ve dalgalarla kum hareketleri sonucu sığlaşan liman dibini temizliyor. Vincin çıkardığı atıklar gemiye yükleniyor ve gemi aracılığıyla atıklar boşaltılıyor.

Çalışmalar çerçevesinde limanın sığlaşan bölümü derinleştirilirken, batık kalıntılar da temizlenecek. Çalışmalar bir hafta içinde tamamlanacak.

Temizlik çalışmalarına ilişkin bilgi veren Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Çayağzı Limanı'ndan yılda 300 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin yatlarla Kekova turuna çıktığını anlattı. Limanda temizleme çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın girişimleri sonucu başladığını bildiren Kaymakam Demiryürek, çalışmaların Demre Kaymakamlığı'nın koordinatörlüğünde, Belediye ve Yatçılar Kooperatifi'nin katkıları ile yapıldığını kaydetti.

Demiryürek, çalışmalarda yakıt ve yağ giderlerinin Kaymakamlık ve Demre Yatçılar Kooperatifince karşılandığını vurgulayarak, "Sezon öncesi Çayağzı Limanı, her yönüyle turizme hazır hale getirilecek" dedi.

Anadolu Ajansı
 

Bu haber toplam 803 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.