1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Armatörler Birliği Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi
Türk Armatörler Birliği Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi

Türk Armatörler Birliği Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi

75. yılını kutlayan Türk Armatörler Birliği’nin Olağanüstü Genel Kurulu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda bugün yapılan toplantıyla gerçekleştiridi. Yoğun katılımın olduğu Olağanüstü Genel Kurula mevcut üye ve üye olmayan armatörler katıldı.

A+A-

Adil Göksu’nun Divan Başkanlığı’nda gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, Türk Armatörler Birliği’nin dernek tüzüğünde yapılan değişiklikler yeniden belirlendi. Yapılan tüzük tadilatının yanı sıra üyelik şartlarının ve aidatlarının değerlendirildiği toplantıda Türk armatörleri için bilgi kaynağı niteliği taşıyacak olan Türk Armatörler Birliği’nin yenilen internet sitesinin de tanıtımı yapıldı.

EROL YÜCEL “MÜKEMMELİ YAKALAMAYA ÇALIŞALIM”

Türk Armatörler Birliği’nin geçmişiyle ilgili bilgi veren ve yönetim kurulunun çalışmalarını anlatan Türk Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel “Başkanımız Şadan Kalkavan ‘Ne yapılması gerekiyorsa yapalım, Türk Armatörler Birliği’ni tarihindeki eski yerine getirelim’ fikriyle bugünkü noktaya geldik. Öncelikli amacımız armatörler arasında iletişimi sağlamak olacak. Bu amaçlada yeni web sayfamız bilgi bankası niteliğinde olacak. Bir üyenin yaşadığı sıkıntıyı bir başka üyemizin yaşamaması için bu bilgi bankasını sürekli güncel tutacağız. Bir denizcilik öğrencisi bile burayı kaynak olarak kullanabilecek. Eksikliklerimiz veya hatalarımız olmuştur.Yapıcı katkılarını lütfen bize gönderin. Mükemmeli yakalamaya çalışalım.” dedi.

“HER ZAMAN YAKIN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

Armatörler arasındaki iletişim ve bilgi alış verişinin önemine değinen Erol Yücel “Sektör verilerine buradan ulaşabileceğiz. Tüm üyelerimize e-mail ve SMS yoluyla tüm yeni bilgileri paylaşıyoruz. Yabancı diplomatik ilişkiler, konferanslarla sesimizi daha fazla duyuracağız. Sektörde çok genç armatörleri sisteme kazandıracak bir planlama yapıyoruz. Türk armatörünün en çok sefer yaptığı ülkelerdeki benzer kuruluşlarla temasta olacağız. Her zaman yakın işbirliği içinde olacağız. Sektörler ilgili bilgi almak isteyen ziyaretçiler de sitemizden istediği bilgiye ulaşabilecek. Armatörler, brokerler, kiracılar,acenteler, sektörde hizmet veren çoğu yan sektörler yenilenen internet sitemizden faydalanabilecek. Bizim birliğimiz hizmet verecek. Gençlere, genç armatörlere çok inanıyorum. Bu ülkede çok iyi yetişmiş genç armatörler var. Ben hepsini Türk Armatörler Birliği’nin çatısı altında toplayacağım. Armatör tüm sektöre iş veriyor. Armatör ayakta duracak ki herkes ekmeğini alsın. Geminin olmadığı yerde denizciliğin pek çok bölümüne ekmek yok. Armatörlük çok önemli bir meslek ve çok ciddi sorunları var. Biz inanıyoruz ki Türk Armatörler Birliği var olmalı ve saygın olmalı. Biz her şeyden önce kaliteli bir hizmet vericeğiz. Ben inanıyorum ki yapılan tüzük değişikliğiyle beraber yarından itibaren daha faal bir yapıya kavuşacağız. “şeklinde konuştu.

“ARMATÖRLER BİRLİĞİ GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMAK ZORUNDA”

Türk Armatörler Birliği’nin yabancı ve Türk armatörler arasında eşit şartları sağlaması, ülke menfaatleri için savaş vermesi gerektiğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan “Yapılan tüm çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sadece üye menfaati için değil ülke menfaati için de çok önemli. Ülkemizin çok değerli armatörleri var ve çok daha fazla armatöre ihtiyacı var. 2023’te minimum 30 milyar dolar net navlun açığı olması bekleniyor. Yük bizde,eleman bizde ama yabancılar iş yapıyor. Türk Armatörler Birliği’nin bu noktada savaşını vermesi lazım.  Belli değerleri olan herkesin giremeyeceği bir kurum olacak. Her armatörün buraya girememesi lazım. Bu kuruma referansla girilebilmesi lazım. Türkiye dış ticaretinin sadece yüzde 12’sini Türk bayraklı gemilerle taşıyor. Pazar bizim elimizde ama yabancı kurumlar iş yapıyor. Bunun için Türk Armatörler Birliği’nin eşit şartları sağlamak için mücadele etmesi gerekiyor. Meydana çıkmanızı gururla izliyoruz ve başarılar diliyoruz. Türk Armatörler Birliği gücünü toplayıp tekrar ortaya çıkarmak zorunda.” dedi.

“BİRLİĞE EMEK VERECEK İNSANLARIN ARAMIZDA OLMASI LAZIM”

Türk Armatörler Birliği’ne üye alımında titiz davranılması gerektiğini söyleyen Yılmaz Ulusoy konumasında “Türk Armatörler Birliği’nde çok insanın olması önemli değil. Buraya hizmet verecek, havasıyla, aklıyla,geçmişiyle birliğe emek verecek insanların aramızda olması lazım. Armatör olmanın bir ağırlığı vardır. Bu ağırlığın kaybedilmemesi lazım.” ifadelerine yer verdi. 

1-060.jpg2-061.jpg3-053.jpg4-041.jpg7-014.jpg5-025.jpg6-015.jpg8-007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.