1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk bayrağına geçecek yatlara Türk Loydu’ndan büyük destek
Türk bayrağına geçecek yatlara Türk Loydu’ndan büyük destek

Türk bayrağına geçecek yatlara Türk Loydu’ndan büyük destek

6770 sayılı Torba Kanun’un Ocak ayında yürürlüğe girmesinin ardından, Türk sahipli fakat yabancı bayraklı gemi ve yatların Türk bayrağına geçişinin önünün açılması ile Türk bayraklı gemi ve yat sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

A+A-

Türk bayrağına geçiş kolaylığı sağlayan 6770 sayılı Torba Kanun’un Ocak ayında yürürlüğe girmesinin ardından, Türk sahipli fakat yabancı bayraklı gemi ve yatların Türk bayrağına geçişinin de önü açılmış oldu. Yapılan düzenleme ile 5.000‘e yakın yatın Türk bayrağına geçmesi bekleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşen ve Türk sahipli yabancı bayraklı yatların Türk bayrağına geçmesi için yapılan bu çalışmaya destek olmak ve milli gemi filosunun güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla söz konusu yatlara Türk Loydu klasına geçiş konusunda da kolaylık sağlayıcı uygulama başlatıldı.

Yabancı bayraklı yatların yüzde 25'i Türk bayrağına geçti

Yatlarda Türk Loydu klasına geçişe özel indirim

Yabancı bir bayraktan Türk bayrağına geçecek olan yatlarda Türk Loydu klasına geçişi esnasında özel bir kampanya uygulanarak; bu kampanya kapsamında yabancı bir klas kuruluşundan geçerli klas belgesi mevcut olup, Türk Loydu Klasına geçecek olan yatlar için Türk Loydu hizmet tarifesi üzerinden % 75’e varan, halihazırda inşaatı bitmiş ve faaliyette olmasına rağmen herhangi bir klas belgesi olmayıp, Türk Loydu’ndan klas belgesi talep edecek olan yatlara ise %50’ye varan indirimler uygulanacak.

Kısıtlı bir süre için yürürlükte olacak bu kampanya, 30 Ağustos 2017 Zafer Bayramı’na kadar geçerli olacak. Bu destekten yararlanacak yatların en az bir yıl önce faaliyete geçmiş olması ve mutlaka yabancı bir bayraktan Türk Bayrağına geçiyor olması gerekiyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.