1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk denizciler, Mısır'dan 13 ay sonra dönebildiler
Türk denizciler, Mısır'dan 13 ay sonra dönebildiler

Türk denizciler, Mısır'dan 13 ay sonra dönebildiler

Yaklaşık 13 ay öncesinde Bodrum'dan sipariş edilen yatı Avustralya'ya götürmek amaçlı yola çıkan fakat Mısır'ın Port Said limanında tutuklanarak tahmini 13 ay bu ülkede rehin olan 8 kişiden Giray Terzi ve Ayberk Sevinçli Trabzon'daki ailelerine kavuştu.

A+A-

Yatta stajyer olarak yer alan Ayberk Sevinçli ile dostu Giray Terzi, özgür bırakılmalarının sonrasında önce defa memleketleri Trabzon'a ayak basarken, Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatif Birliği Başkanı olan Ahmet Sevinçli erkek çocuğu amaçlı evin kapısında 2 kurban kesti.

Yaklaşık 13 aydır sorun çektiklerini dile getiren Sevinçli , erkek çocuğuna kavuşmanın mutlululuğunu yaşadığını anlam ederek , "Çocuklarımıza kavuştuk güzel bir durum .Allah kimsenin başına bu şekilde bir birşey vermesin. İşin özü Ülkemiz ile ilişkiler güzel meydana gelmediği amaçlı bu iş bu civarı uzadı. Devletler arasındaki ilişkileri normal olarak karşılanması gerekli . Bize her çeşitli yardımı gösteren hükümet büyüklerine, herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu .

Giray Terzi'nin annesi Melek Terzi de duyularını kelime ile anlam edemeyeceğini anlam ederek erkek çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını anlam etti .

Giderek erkek çocuğu amaçlı umutlarının kaybolduğunu anlam eden kadın Melek Terzi, "Duygularımı kelime ile anlam edemiyorum. Neticenin bu şekilde olacağını beklemiyorduk. Zira tüm umutlarımız kayboldu tamamlandı . Oğlumun sıhhatli göreceğimi hiç düşünemiyordum. Bir ek olarak Giray'ı görebileceğimi düşünemiyordum. Oğlumun 3 yaşından beri ideali gemi pilotu olmaktı. Daima pilot olacağım diye konuştu ve oluyor . Mesleğini de bir sürü seviyor. Bu yaşadıklarımızdan ardından ben hiçbir zaman denize gitmesin istemiyorum. Benim erkek çocuğum da ideallerinden ödün vermez. Onun duygularına hürmet duyuyorum" diye sohbet etti .

Yatta stajyer olarak yer aldığını ve stajına kaldığı yerden aynı ritimde devam edeceğini dile getiren Giray Terzi de, " Aşama belli bir süre karmakarışık oluyor . Orada tercüman ile ilgili sorun yaşadık. 13 ay rehin kaldık. Suç olmayan bir birşey amaçlı bizi 13 ay tuttular. Sonucu güzel oluyor . Açık denizlere aynı ritimde devam . Mesleğimi yapacağım. Bu gemide stajyer olarak gelmiştim. Stajımı tamamlayamadım. Okulum tamamlandı . Allah nasip ederse son olarak stajımı tamamlayacağım" diye konuştu .

virahaber.com

Bu haber toplam 1116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.