1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Türk denizcilik sektörü İMEAK DTO'nun düzenlediği iftar yemeğinde buluştu
Türk denizcilik sektörü İMEAK DTO'nun düzenlediği iftar yemeğinde buluştu

Türk denizcilik sektörü İMEAK DTO'nun düzenlediği iftar yemeğinde buluştu

İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türk Armatörler Birliği ve Armatörler Kooperatifi'nin 1.Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ve Ramazan ayı münasebetiyle birlikte organize ettiği iftar yemeği tüm denizcilik sektörünü buluşturdu.

A+A-

Onur Ömer Bilgi / Vira Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türk Armatörler Birliği ve Armatörler Kooperatifi'nin 1.Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ve Ramazan ayı dolayısıyla birlikte organize ettiği Büyük Kulüp’te gerçekleşen iftar yemeği tüm denizcilik sektörünü buluşturdu.

Denizciliği önde gelen isimlerinin yer aldığı sektörü bir araya geldiği iftar yemeğine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli,  Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. Genel Müdürü ve eski Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, TOBB Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Yönetim Kurulu üyesi ve TURMEPA Deniz Temiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Kaptan Erbil Özkaya, Kaptan Alev Tunç, Faruk Okuyucu, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Kıran, TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ürkmez, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Gemi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp, WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Halime Can, Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinasi Onur, Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın’ın yanı sıra İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyeleri ile sektörden çok sayıda davetli katıldı. Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri İnce iftar yemeğine hastalığından dolayı katılamadı.

“Terör Türk milletini yıldıramaz”

İftar yemeğinde konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili “Ben terörü yapanlara diyecek kelime bulamıyorum. İnanıyorum ki bunlar Türk milletini yıldıramayacaklar. Bu akşamki manzara da birlik beraberliğimizi gösteriyor. Bugüne kadar onlara katılmadım ama gelin hep beraber bu hadiseyi lanetleyelim” dedi.

Her sene düzenlenen geleneksel iftara katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Kaptanoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Tabi ki biz denizci dostlarının bu mübarek Ramazan ayında her sene yaptığımız geleneksek yemeğimize katılan dostlarımıza, Milletvekili arkadaşlarıma, Müsteşarıma, Genel Müdürlerimize ve diğer dostlarımıza hoş geldiniz diyorum, bizlere değer kattınız.

Ziya Kalkavan ve arkadaşlarıyla biz bu davaya gönül vermiştik. Hele Ziya Kalkavan amcamız hep bizleri yönetenlere Bulgarları anlatırdı. “Ya bu Bulgarlar çobandı denizci oldu, biz daha da denizci ülke olamadık” derdi. Onu iyi tanımayan zannederdi ki Ziya amca tahsili olmadan buna takılmış hep bunu diyor. Hâlbuki hep denizi öne alıp denizle yaşayan biriydi. Hatta hiç unutmam rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a “Ya sende ne kadar bakan var bunların birini verde biz Denizcilik Bakanı yapalım” demişti. Ziya Kalkavan amcamız ile başlayan bu denizcilik sevdamız daha sonra da iyi abilerle devam etti. Yeri doldurulamayacak Şadan abimiz bugün aramızda yok. Yeri doldurulacak insan değildi ama ailesine çok büyük sorumluluk düşüyor. İnşallah onun derleyici toparlayıcı, özgün karakterini devam ettirirler, çünkü iş aileden başlar. Dolayısıyla geçen seneden bu yana bizlerin ve sizlerin en sevdikleri aramızdan ayrılanlara, Atatürk Havalimanı saldırısında şehit düşen kardeşlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Cenab-ı Allah bize bir daha böyle günler göstermesin.

Denizcilikte 2008 yılında başlayan kriz hala devam ediyor. Ama artık bir şansımız var. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanımız Ahmet Bey, Milli Eğitim Bakanımız çok sevdiğimiz eski Müsteşarımız İsmet Bey denizci. İnşallah bu dönemde denizcilerin nefes alabileceği, devlet tarafından desteklendiği, özel önem taşıyan sektörler içerisine alınacağının ümidindeyiz. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

“Bu yıl geçen yıldan daha iyi olacak”             

Cengiz Kaptanoğlu’nun konuşma için davet ettiği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz, Denizcilik camiasının Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi çatısı altında bulunan Atatürk Havalimanı’na yapılan terör saldırısında birçok vatandaşımızın ve insanın ölümüne ve yaralanmalara sebep olduğunu belirten Poyraz “Türkiye ve denizciler, ufka bakan insanlar. Ufukta her zaman doğru bir rotayı tayin ederek oraya doğru seyretme imkânına ve umuduna sahip insanlar. Bu umut, bu lokomotif güç bizde her zaman var.  Yarın Osmangazi Köprüsü’nü açacağız. Ancak bu mutluluğumuzu aynı şekilde dış ülkelerle kurduğumuz ilişkileri etkileyen olumsuz bir haber oldu. Türk Hava Yollarına, Türkiye’nin turizmine ciddi etkileri olabileceğini düşündüğümüz bir olay ama bununda çabalarını hep beraber göstereceğiz. Umudumuzu, egemenliğimizi bu denizlerde ve bu topraklarda devam ettireceğiz” dedi

Denizcilik camiasının 2008 yılındna bu yana büyük bir krizin içerisinde olduğunu ve limanların, tersanelerin, gemi işletmecilerinin büyük sıkıntıları olduğunu belirten Poyraz sözlerini şöyle sonlandırdı;

Sıkıntılar düşük bir seviyeye gelmiş olsa da Metin Bey’in de biraz önce bana söylediği gibi dengeli bir olumsuzluk durumunda önümüzü görebiliyoruz. Yakın zamanda da bu kriz atlatılacaktır diye düşünüyorum. Artık arz ve talep dengeleri yerini bulmaya başladı. Türkiye çok önemli bir transit liman ülkesi, büyük liman projeleri var. Orta koridor üzerinde büyük demiryolu projeleri var. Limanlarımızın hepsinin altyapısı demiryolu ve lojistik merkezlerle ilişkilendirilecek şekilde hazırlanmış durumda. Tüm bunlara baktığımızda iyi bir altyapıyla, piyasaların yükselen bir trende girmesi sebebiyle tahmin ediyorum gelecek yılımız bu yıldan ekonomik olarak çok daha iyi olacak diye düşünüyorum. Zaten buna da ihtiyacımız var.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz’ın sözlerini tamamlanmasının ardından iftar yemeğinin bitmesi ile gece son buldu. 

dtoiftaryonlendirme.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3049 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.