1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk donanması İtalya'da
Türk donanması İtalya'da

Türk donanması İtalya'da

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 4 fırkateyn ve 1 lojistik destek gemisinden oluşan Türk Deniz Görev Grubu, İtalya’nın güneyindeki Taranto limanında kapılarını basına açtı.

A+A-

Harp Filosu Komutanı Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, TCG Kemalreis fırkateyninde düzenlediği basın toplantısında, "Donanmamız, Türk Deniz Görev Grubuyla bir ilki gerçekleştirmiştir. Bu grup sadece kendi gemilerimizden oluşuyor. Türkiye olarak, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, tümüyle milli kontrolümüzdeki bir deniz gücüyle, uluslararası sularda barışa katkı sağlıyoruz" dedi.

Tümamiral Şişlioğlu, fırkateynde Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Dördüncü Muhrip Filotillası Komodoru Dz. Kur. Albay Faruk Doğan ve TCG Akar lojistik destek gemisi komutanı Albay Orhan Arslan’ı da yanına aldığı basın toplantısı sırasında, tümüyle Türkiye’nin milli kontrolündeki deniz görev grubunun bu yıl Akdeniz’le sınırlı tuttuğu barışa katkı sağlama faaliyetinin, önümüzdeki yıllarda dünyanın başka bölgeleri için planlanmakta olduğunu da belirtti.

Şişlioğlu, TCG Kemalreis ve TCG Akar’ın yanı sıra, TCG Gaziantep, TCG Turgutreis ve TCG Giresun fırkateynlerinden oluşan Türk Deniz Görev Grubu’nun amaçlarını şu cümlelerle özetledi:

"Türk Deniz Görev Grubu, deniz güvenliğine katkıda bulunarak barışı desteklemeyi amaçlıyor. Dost ve müttefik ülkelerle işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Türk Deniz Görev Grubu, deniz yetki alanlarımız ile Batı Akdeniz ve Adriyatik denizinde sancak gösterme, ayrıca bölge ülkeleriyle tatbikat, eğitim ve liman ziyaretleri icra etme suretiyle ikili ilişkileri geliştirme gayesiyle oluşturulmuştur. Maksadımız, Türk Deniz Kuvvetlerinin kazandığı imkan ve kabiliyetleri, uzun süreli harekat icra etme yeteneğini ortaya koymaktır."

Tümamiral Şişlioğlu, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Dz. Kur. Albay Derya Günergin’in de hazır bulunduğu basın toplantısında, Taranto Belediye Başkanı Ippazio Stefano’yla da görüştüklerini ve kentteki şehitler anıtına Türk Deniz Kuvvetleri adına çelenk koyduklarını söyledi ve "İtalya’da gördüğümüz konukseverlikten son derece memnunuz. Gerek askeri, gerek sivil yetkililere bu açıdan müteşekkiriz" diye konuştu.

Tümamiral Şişlioğlu’nun Taranto Deniz Üssü Komutanlığı limanındaki fırkateynde düzenlediği basın toplantısı, yerel medya başta olmak üzere basın mepsuplarından büyük ilgi gördü. Basın toplantısının ardından, kendilerine gemiyi gezme olanağı sunulan gazetecilere, fırkateyndeki silahlar hakkında da bilgi verildi. Türk Deniz Görev Grubu bünyesindeki gemilerin, bugün TSİ 11.00-13.00 ve 15.00-17.30 saatleri arasında halkın ziyaretine de açılacağı kaydedildi.

Milliyet

Bu haber toplam 907 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.