1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Türk kürekçi 4 Guinness rekoru birden kırdı
Türk kürekçi 4 Guinness rekoru birden kırdı

Türk kürekçi 4 Guinness rekoru birden kırdı

Hiçbir yelken ve kürek donanımı olmayan 7 metrelik teknesiyle Pasifik Okyanusu’na açılan Eruç, 5 yılın ardından Guinness Rekorlar Kitabı’na 4 dalda adını yazdırdı. Eruç, sertifikalarını Londra’da aldı.

A+A-

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra gittiği ABD’de yaşamını sürdüren Erden Eruç’un 3 okyanusta 5 yıl süren yolculuğu 4 rekorla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Çocukların ve gençlerin kendi başlarına pek çok şeyin üstesinden gelebileceğini kanıtlamak ve insan gücüyle pek çok zorluğun üstesinden gelinebileceğini kanıtlamak isteyen okyanus kürekçisi Erden Eruç, Haziran 2007’de ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Bodega Körfezi’nden yola çıkmıştı.

876 günü denizde geçirdi

Hiçbir yelken ve kürek donanımı olmayan 7 metrelik teknesiyle Pasifik Okyanusu’na açılan Eruç, seyahatini 21 Temmuz 2012’de tamamladığında 3 okyanusu da tek başına geçmeyi başarmıştı. Bu süre içinde 312 gün okyanusta yalnız kalan Eruç, böylece kırılması en güç rekorlardan birini elde etti.
Okyanuslarda toplam 26 bin deniz mili kürek çeken ve 876 gün denizde kalan Eruç’a Londra merkezli Guinness Rekorlar Kitabı, 2009’da denizde tek başına kaldığı 312 gün için ‘denizde en uzun süre kalan yalnız kürekçi’ unvanını vermişti. 2012’de ‘üç okyanusu kürekle geçen ilk kişi’, 2014’te ‘kendi kas gücüyle dünyayı dolaşan ilk kişi’ rekorlarını da onaylamıştı. Okyanus Kürekçileri Derneği geçtiğimiz günlerde 26 bin deniz mili ile ‘kariyerinde toplam en uzun mesafeyi kat etmiş okyanus kürekçisi’ rekorunu Eruç’a verince, Guinness Rekorlar Kitabı da harekete geçti. Eruç, Londra’da Guinnes Rekorlar Kitabı’nın şef editörü Chief Craig Glenday’in elinden son sertifikasını ve yenilenen 3 eski sertifikasını aldı.

ABD'den Çanakkale'ye kürek çekecekti sponsor bulamadı

New York Explorers Club tarafından verilen 2010 Vancouver Ödülü ve 2013 Liyakat Ödülü’nün de sahibi olan Eden Eruç, “Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı nedeniyle ABD’den Çanakkale’ye kadar kürekle gelme projemi sponsor bulamadığım için iptal etmiştim. Tek amacım Türk insanının başarılı olduğunu göstermek ve dünya barışına katkı sunmak. Türkiye’de bu başarılara değer verilmezken dünyada büyük saygı görmesi beni utandırıyor” dedi.

Erden Eruç, Guinness Rekorlar Kitabı editörünün elinden ödüllerini alırken oldukça neşeli olarak şu fotoğrafı çektirdi;



ViraHaber.com

Bu haber toplam 3188 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.