1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Loydu 55. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Türk Loydu 55. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Türk Loydu 55. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Türk Loydu 55. Olağan Genel Kurulu dün, Tuzla’daki genel merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu genel kurulda 'Olağanüstü Genel Kurul' kararı alındı.

A+A-

Türk Loydu 55. Olağan Genel Kurulu dün, Tuzla’daki genel merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu genel kurulda 'Olağanüstü Genel Kurul' kararı alındı.

Türk Loydu 55. Olağan Genel Kurulu’na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sinem Dedetaş, Denizcilik Eski Müsteşarı Hasan Naipoğlu, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve sektör temsilcileri katıldı.

“TÜRK LOYDU, BEYAZ LİSTEDEKİ YERİNİ KORUMAKTADIR”

Genel Kurul’un açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu “Bizim gibi klas kuruluşlarının yürüttükleri faaliyetlerin kalitesini ölçme yollarından biri klasladıkları gemi filosunun tutuklanma sayısıdır. PSC istatistiklerine göre kuruluşumuz beyaz listedeki konumunu korumaktadır. Nispeten daha yaşlı bir filoyla bu başarıyı yakalamamız üstelik bunun sürdürülebilir olduğunu ispatlamış olmamız kuşkusuz çok önemlidir. IACS üyeliği ve Avrupa Birliği tarafından tanınır kuruluş olma hedefleri birbirine paralel ilerleyen ve Türk Loydu’nun gelişimine katkı sağlamış olan süreçlerdir. Bu sayede hizmet kalitemizde sürdürülebilir bir iyileşme sağladığımızı düşünüyoruz. Her iki sürecin de başarı ile tamamlanması yönünde tüm çalışanlarımız büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürmektedir.”dedi.

“TÜRK LOYDU, İSTİKRARLI YAPISINI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yarım asırdan fazla geçmişi olan Türk Loydu’nun 55. Genel Kurulu’nda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “1962 yılında bu müesseseyi kuran çok değerli büyüklerimizi ve meslektaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz. Memleket için gerçekten güzel iş yapmışlar. Türk Loydu bir marka. Ama bu markanın içinin doldurulması lazım. Geçmiş tarihine baktığımızda hükmettiği alan ve eriştiği büyüklük marka değeriyle aynı değil. Bunun mutlaka ele alınması lazım. Daha küresel bir oyuncu haline gelmesi için özel bir gayret gösterilmesi lazım. Tabii ki  idarenin desteklemesi özel önem vermesi bir katkıdır. Sınırlar giderek ortadan kalkıyor ve bu denetim ve gözetim kuruluşlarının önemi daha da artıyor. Yetişmiş insan ve buna yönelik yapılanma bu konuda büyük önem taşıyor. Yani gelişen dünya şartlarına göre, kendinizi yenileyemezseniz, küresel bakış açınızı sağlayamazsanız, tabii ki bu kapasite ve büyüklüğe ulaşamazsınız. Bütün bu şartlar dahilinde bile Türk Loydu, istikrarlı yapısını sürdürmeye devam ediyor. Bundan sonraki hedef ise hem IACS üyesi olmak hem de Avrupa Birliği’nin tanıdığı bir klas kuruluşu haline gelmektir. Kuruluşların hayatta kalmalarının en temel şartı yenilikleri, gelişmeleri, değişimleri okumaya bağlıdır. Kurumsal hafızasını muhafaza ederek, değişimi gören, okuyan ve buna göre kendisini yenileyen kuruluşlar, varolmaya devam edeceklerdir. Artık bilişim çağıyla birlikte dünya, küçük küresel bir köy haline geldi. Dünyanın her tarafında saat farkı gözetmeksizin, bütün kuruluşlar, insanlar birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Birlikte çalışabiliyor ve organizasyonlar gerçekleştirebiliyorlar. O nedenle Türk Loydu’nun bu yönde atacağı adımlar, hem kendi kurumsal kimliğini güçlendirecek, ama daha da önemlisi, ülkemizin önemli bir değeri olarak, dünyada söz sahibi olacaktır. Deniz alanında hem bünyesindeki filoyu artırması hem de çok yeni iş kalemleri içinde yeralması şüphesiz Türk Loydu’na büyük güç verecektir” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ, TÜRK LOYDU İSMİNİ YAYGINLAŞTIRMAK”

Konuşmasının devamında, hedeflerinin uluslar arası alanda rekabet eden bir klas ve muayene kuruluşu olmak olduğunu ifade eden Mustafa Zorlu “Bu kapsamda 2013 Temmuz ayında Azerbaycan ofisini açmış bulunuyoruz, bugüne kadar bu ülke bayrağında olan çeşitli gemiler klasladık ve klaslamaya devam edeceğiz. Amacımız bu faaliyetleri diğer ülkelere yaymak ve branş ofisler açarak ve Türk Loydu isminin yaygınlaşmasını sağlamaktır. Askeri gemi klaslaması konusunda oluşturduğumuz güven sayesinde Türkmenistan’da faaliyetlerimizi artırarak sürdürmekteyiz. Tehlikeli maddelerin tşınması konsuunda; Tük Loydu eğitim ve belgelendirme hizmetlerini gerçekleştirmek üzere; 26.12.2013 tarihinde UDH Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol gereğince, kapsamına giren dökme yük konteynerlerin onay, sertifikalandırma ve muayene hizmetlerini gerçekleştirmektedir.”dedi.

“GEMİ İNŞA SANAYİNE DESTEK OLACAĞIZ”

Türk denizciliğin son 10 yılda büyük aşama kaydettiğini belirten UDHB Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka konuşmasında “Eski Bakanımız Binali Yıldırım’ın liderliğinde Türk denizciliği, hem idare hem de sektör olarak büyük bir aşama kaydetti. Yaşanan küresel krizin etkilerine rağmen dünyanın parlayan yıldızı denizci ülkelerinden birisi olma yolunda ilerliyoruz. Denizcilik sektörü hızlı bir büyüme gösterdi. Türk denizciliğine ve Türk Loydu üzerinde gemi inşa sanayine destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK LOYDU GÖZBEBEĞİMİZDİR”

Türk Loydu’nun tüm gemi mühendisleri için değerli bir kuruluş olduğunun altını çizen Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sinem Dedetaş “Öncelikle başarılı ve huzurlu bir genel kurul diler, sonuçlarının tüm camiamıza hayırlı olmasını umut ederim. Türk Loydu, hepimizin parçası olmaktan gurur duyduğu değerlimiz ve gözbebeğimizdir. Türk Loydu’nun kurucusu olan gemi mühendisleri, her zaman bir nefer olarak bu kurumun hizmetindedir. Biz, sektörümüzün tüm birleşenleriyle ayrılmaz bir bütün olarak görmekteyiz. Denizci bir ulus olma hedefine, tüm birleşenlerin ahenk ile çalışması sonucuyla ulaşılacağını düşünüyoruz. Nazarımızda Türk Loydu, bu ahengin somut bir tezahürüdür. Ne yazık ki geçmişte bazı sıkıntılı süreçler yaşandı. Gemi Mühendisleri Odası, yapılan son genel kurulda Türk Loydu’yla olan organik bağını yeniden yapılandırmak ve yaşanan olumsuz süreçlere bir daha meydan veremek amacıyla bir sene içinde olağanüstü genel kurul yaparak GMO-Türk Loydu ilişkilerini yeniden düzenleme kararı almıştır. Esas olan Türk Loydu’nun tarafsızlığı ve bağımsızlığıdır. Emin olun ki, GMO, Türk Loydu’nun tarafsızlığına duyarlıdır ve bu uğurda her daim gerekeni yapacaktır.” dedi.

7-006.jpg3-022.jpg4-018.jpg1-024.jpg5-012.jpg2-025.jpg8-003.jpg6-008.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.