1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk Loydu bağımsızlığına kavuştu
Türk Loydu bağımsızlığına kavuştu

Türk Loydu bağımsızlığına kavuştu

Türk Loydu bugün düzenlediği 59. Olağanüstü Genel Kurulu ile bağımsızlığına kavuştu.

A+A-

Onur Ömer BİLGİ - Vira Haber

Türk Loydu 59.Olağanüstü Genel Kurulu vakıf senedi değişikliği gündemiyle bugün toplandı. Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı 59.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Dedetaş, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Özbek, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ile birlikte Türk Loydu Genel Kurul Üyeleri katıldı.

Türk Loydu 59. Olağanüstü Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu yaptı. Melikoğlu açılış konuşmasındai Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Dedetaş’a vakıf senedi değişiklilerinde verdiği destek için teşekkür etti. Uluslararası alanda mücadele etmek için çaba sarfettiklerini söyleyen Melikoğlu, IACS ve EMSA üyeliklerimizin tamamlanmasının ardından uluslararası pastadan pay alacaklarını belirtti. Cem Melikoğlu ayıca Hırvat ve Polonya klasları ile Türk Loydu olarak rekabet edebilecek kapasitede olduklarını aktardı.

Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu’nun konuşmasının ardından Divan Kurulu seçimine geçildi. Divan Kurulu’na Feramuz Aşkın başkan olarak seçilirken, Aydın Gürbüz, Erdoğan Aslan, Murat Özbulut üye olarak seçildi. Divan Kurulu seçiminin ardından vakıf senedi ile ilgili maddelerin değişikliklerine geçildi.
Yönetim ve Yürütme Kurulları esaslarının belirlendiği 14,18 ve 19 numaralı vakıf senedi maddelerinin tartışıldığı genel kurul oldukça hararetli geçti. Uzun süren tartışmaların ardından 3 madde de oy çokluğu ile kabul edildi.












ViraHaber.com

Bu haber toplam 2221 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.