1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk Loydu, CEOC Internatıonal üyesi oldu
Türk Loydu, CEOC Internatıonal üyesi oldu

Türk Loydu, CEOC Internatıonal üyesi oldu

Üyelik sürecini başarıyla tamamlayan Türk Loydu Hollanda Lahey’de düzenlenen 56. Genel Kurulunda CEOC International üyeliğine resmen kabul edildi.

A+A-

Uluslararası alanda kurumsal tanınırlığını artırmak ve uluslararası hizmet ağını genişletmeyi amaçlayan Türk Loydu, Uluslararası Muayene ve Belgelendirme Kuruluşları Konfederasyonu - CEOC International’ın üyesi oldu. Üyelik sürecini başarıyla tamamlayan ve bu süreçte yapılan üyelik denetimi de başarıyla geçiren Türk Loydu Hollanda Lahey’de düzenlenen 56. Genel Kurulunda CEOC International üyeliğine resmen kabul edildi.

Türk Loydu’na üyelik belgesi, CEOC International Başkanı Simo Hassi tarafından verilirken, belgeyi Türk Loydu’nu temsilen, Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü ve Yürütme Kurulu Üyesi Ayfer Adıgüzel teslim aldı.

1961 senesinde Brüksel’de kurulan CEOC International’ın 22 ülkeden, alanlarında uzman, 31 bağımsız muayene ve belgelendirme kuruluşu üyesi bulunuyor. CEOC üyeleri ulaşımdan endüstriye, sağlıktan gıdaya kadar günlük hayatta ve endüstriyel faaliyetlerde kullanımı olan tüm alanlarda muayene ve belgelendirme hizmetleri sunuyor. CEOC International’ın kuruluş amaçları arasında, üyeleri aracılığıyla hizmet verdikleri sektörlerde kaza risklerini en aza indirmek ve iş güvenliğini en yüksek seviyeye çıkarmak bulunuyor.

CEOC International’ın amaç ve faaliyetleri

Bağımsız uygunluk değerlendirme aracılığıyla  emniyetin artırılması ve kazaların azaltılmasını teşvik etmek,

Muayene ve belgelendirme sektöründe faaliyet gösteren Avrupa Birliği direktifleri, kurallar, standartlar ve akreditasyonlar ile ilgilenen Avrupa Birliği kurumları ile tüm Avrupa ve uluslarası organizasyonlar ile Mesleki Birlikler nezdinde CEOC International üyesi kuruluşların ortak çıkarlarını gözetmek,

CEOC International üyelerini sektördeki önemli gelişmelerden haberdar edebilmek ve bu gelişmeler karşısında ortak tutum belirlemek,

Emniyet, kalite ve çevre ile alakalı meseleler ile ilgilenmek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2078 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.