1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk Loydu Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti
Türk Loydu Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti

Türk Loydu Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti

Türk Loydu 58.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, ‘Vakıf Senedi Değişikliği’ başlığıyla bugün Türk Loydu Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

A+A-

Türk Loydu 58.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Türk Loydu Genel Merkezi’nde yapıldı. Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı 58.Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Metin Kalkavan, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Sinem Dedetaş, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, İMEAK Deniz Ticaret Odası temsilcileri, Gemi Mühendisleri Odası temsilcileri ile birlikte Türk Loydu Genel Kurul üyeleri katıldı.

Türk Loydu 58.Olağanüstü Genel Kurulu, Başkan Cem Melikoğlu’nun açılışını yaptığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılışın ardından genel kurulu yönetmesi için Divan Kurulu seçimi gerçekleşti. Divan Kurulu’na Cem Melikoğlu’nun önerisi üzerine Başkan olarak Feramuz Aşkın, Başkan Yardımcılığına Hakan Akyıldız ve divan katipliklerine Aydın Gürbüz ve Meltem Sağlam seçildi.

Divan Kurulu seçiminin ardından Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu söz alarak Olağanüstü Genel Kurul’un IACS üyeliği için gerekli olan değişiklikleri yapmak için toplandığını anlattı. Türk Loydu’nun bu konularda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini söyleyen Cem Melikoğlu, IACS eylem planı oluşturduklarını ve buna uygun olarak çalışmalarına devam ettiklerini anlattı. 2013 yılında denetime girdiklerini 2014 ve 2015 yıllarında ise denetim sürecinin kesildiğini açıklayan Melikoğlu sözlerine şu şekilde devam etti;

2015 yılı Kasım ayında IACS ön denetiminde başarılı olduk. Bu bize hazırladığımız eylem planına uygun olarak ilerlediğimizi göstermekte. Plana ve çalışmalarımıza göre 2017 yılı sonlarında denetimlerimizi tamamlayıp IACS üyesi olmayı umut ediyoruz. IACS çalışmaları doğrultusunda aktif olarak çalışmalarda yer alma mecburiyetimiz var. Bu doğrultuda Deniz sektörü ISO 9001 denetimleri 2016 yılından itibaren IACS denetçileri tarafından yapılmaya başlanacak. Türk Loydu olarak şu anda IACS adayı tek kuruluş olma özelliği taşıyoruz. IACS denetimlerini geçmemizin ardından son olarak 12 üyenin oluşturduğu konseyin onayını almamız gerekecek. Bunun için şimdiden lobi faaliyetlerine başladık. Hırvat Loydu ve Polonya Loydu’na ziyarette bulunduk. 2015 yılı Aralık ayında yapmayı planladığımız Rus Loydu ziyaretini ise ülkemizin içinde bulunduğu diplomatik sorunlar nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Ziyaretlerimiz Mart ayında Japon Loydu ve Kore Loydu ile devam edecek.

Son olarak Genel Kurul’a başlamadan önce söylemek isterim ki 2015 yılı Mart ayı sonunda yönetimi devir aldığımız günden bu güne kadar 11 ayda 22 gemi 29.600 GRT artışı sağlayarak, filonun net yüzde 4,17 büyümesini sağladık. Bunu yeterli olarak görmüyoruz. Hedefimiz en az yüzde 10 büyüme sağlamak.

Sinem Dedetaş: Türk Loydu’nun IACS üyeliği için elimizden gelen yardımı yapıyoruz

Gemi Mühendisleri Odası olarak IACS çalışmalarında destek sözünü vermiştik. Geçtiğimiz 2 senede hem Mustafa Zorlu hem Cem Melikoğlu’nun yönetimlerinde bu desteğimizi sürdürdük. Gemi Mühendisleri Odası olarak Türk Loydu’nun bağımsız ve uluslararası bir kuruluş olması için her zaman çalıştık, çalışmaya devam etmekteyiz. Şahsi kanaatim güçlü bir Türk Loydu, güçlü ve bağımsız bir genel kurul ile mümkündür. Bundan sonra her türlü yetki ve söz genel kurulundur.

Metin Kalkavan: Türk Loydu er yada geç bağımsız olacak

Türk Loydu çok başarılı işlere imza atıyor. Biz birlikte de Türkiye’nin ilk askeri uçak gemisini yapıyoruz. Türk Loydu’nun potansiyeli oldukça yüksek. Burasının kendi delegeleri ve yöneticileri tarafından yönetilmesidir doğru olandır. Türk Loydu’nun er yada geç bağımsız ve tarafsızlığını kazanıp IACS üyeliğinin gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından Divan Başkanı Feramuz Aşkın yetki aldı. Divan Başkanı Aşkın, toplantı başında 60 kişinin toplantıya katıldığını yönetmelik gereği üçte bir kabul oyunun gerektiğini bunun içinde 45 kişinin yeterli olacağı bilgisini verdi. Bilgilendirmenin ardından Divan Başkanı Feramuz Aşkın 14 madde değişikliğinin tartışılacağı oturuma başladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.