1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Türk pazarına açıldı
Türk pazarına açıldı

Türk pazarına açıldı

Yatta ‘yabancı marka iyidir’ algısını kırıp İstanbul’a geldi Türk müşteriyi de cezbetti.

A+A-

Yatta ‘yabancı marka iyidir’ algısını kırıp İstanbul’a geldi Türk müşteriyi de cezbetti

Kurulduğu 2005 yılından itibaren İngiltere, Hırvatistan, Ukrayna, Mısır ve Yunanistan’da satış temsilciliği, Fransa’da ise ofis kuran Türk şirketi Peri Yachts, krizden sonra Avrupa lüks yat pazarının daralması ve Ortadoğu ile Moskova gibi farklı pazarlara direkt ulaşma hedefleriyle geçen ay İstanbul’da ofis açtı. Ancak şirketin İstanbul’a yönelmesindeki bir diğer önemli etkense 5 yıllık sürede Türklerin ‘Yabancı marka yat daha kalitelidir’ anlayışını kırması oldu. Kompozit yat üreticileri arasında ilk 3’te yer alan markanın, 2007 ve 2008 yıllarında, Cannes fuarında 2 kez Peri 29 ve Peri 37 model yatlarıyla “En İyi İç Dizayn” ödülü aldığını ve Türk müşterilerin fuarlarda Peri Yachts’ı bir yabancı marka gibi algıladığını söyleyen Peri Yachts’ın İşletme Koordinatörü Fikri Bayhan, “Türklerde ‘yabancı marka yat kalitelidir’ algısını kırıp kendimizi ispat ettikten sonra Türkiye’de ofis açtık. Avrupa, Ortadoğu, Çin, Dubai ve Moskova gibi hedef pazarlarımıza daha çabuk ulaşmak için Türkiye’deyiz. Türkiye’den de giderek artan bir talep var” dedi. Bayhan, Türk müşterilere 3’ü gerçekleşmiş, 5 adet yat satışı yaptıklarını dile getirdi.

En pahalısı 14 milyon euro
Peri Yacht’ın Antalya Serbest Bölge’de yer alan 16 bin m2’lik toplam alana sahip tersanesinde, 8-10 tekne aynı anda üretim alanına dâhil edilebiliyor. Tersanede 60 metreye kadar istenilen ölçülerde tekne üretimi gerçekleştirilebiliyor. 3 hangardan oluşan tersanede, fiyatları 4-14 milyon euro arasında değişen ve imalatta olan 2 adet 29 m., 2 adet 37 m. ve 1 adet 41 m. tekne bulunuyor. Aralık ayında suya indirilen ilk 41 T modeli ise deniz testleri tamamlanarak Mart sonunda teslim edilecek. 29 metrelik yatlardan birinin Mayıs ayının sonunda, diğerinin ise Ekim’de, 37 metrelik yatlar Haziran ve Temmuz’da, 41 metre ise Haziran 2012’de tamamlanacak. Bayhan, bu yıl 5 tane tekne teslim ederken 2012’de 4-6 adet daha satmayı hedeflediklerini söyledi.

Kuveytli iş adamı için yapılıyor yemek odası bir tuşla dışa açılıyor
Peri’nin amiral gemisi 41T, Kuveytli bir iş adamına teslim edilecek. Ön güvertesinde jakuzi ve güneşlenme yatağı bulunan yatın 68 m2’lik salonunun en dikkat çeken özelliği, 12 kişilik masasıyla yemek alanını havuzluktan ayıran, ikili cam kapısı. Böylece tek bir tuşla yemek bölümü dış mekanın bir parçası haline geliyor. VIP süit ve 4 konuk kamarası olan yat, 9 mürettebatı barındırıyor.

Avrupa’dan % 30 ucuz, iç dizaynı müşteri belirliyor
Peri Yachts olarak pek çok markanın aksine müşterilerin teknelerin iç dizaynını ve rengini dizayn ofisleri aracılığıyla tasarlamasına imkan verdiklerini belirten Peri Yatçılık Satış ve Pazarlama Direktörü Beril Öztunalı, “Kuveytliler teknede özellikle yeşil rengi seviyor. Avrupalılar ve Türkler ise altın ve gümüş renklerini tercih ediyor” dedi. Müşterilere sundukları ikinci bir avantajın işçilik maliyetlerinde olduğunu söyleyen Öztunalı, “Tekneleri Avrupalı rakiplere oranla yüzde 20-30 oranında daha makul fiyatlarla teslim edebiliyoruz” diye konuştu. Öztunalı şöyle devam etti: “Yüksek standartlarda kompozit yat üretimi için yatırım yapıyoruz. Stok üretim yerine kişiye özel butik üretim kapsamında fiberglass yerine e-glass, polyester veya vinylester reçine yerine epoksi reçine kullanarak farklı malzemeler kullanan aynı türde diğer yatlara oranla, daha hafif, sağlam ve az yakıt harcayan yatlar üretiyoruz.”

Vatan
 

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.