1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk tekneleri başlarında bir İsrailli ile İsrail'e gidiyor
Türk tekneleri başlarında bir İsrailli ile İsrail'e gidiyor

Türk tekneleri başlarında bir İsrailli ile İsrail'e gidiyor

28 yaşındaki yelkenci Linor Kliger, Türk Milli Yelken takımını Hayfa'daki dünya şampiyonasına hazırlıyor

A+A-

Kanlı Mavi Marmara baskınının üzerinden neredeyse tam iki ay geçmesinin ardından, bu hafta İsrail'e varacak olan "Türk filosu"nun başında 28 yaşındaki İsrailli Linor Kliger bulunuyor.

Olimpik yelkenci Gidi Kliger'in kardeşi olan Linor, "Türkiye'de bana karşı hiçbir düşmanlık yok" açıklamasını yaptı.

"Politika ve sporu birbirinden ayırmanız gerek" diyen Linor, "Şu anda tek ilgilendiğim, Türk yelkencilerin madalya kazanmasını sağlamak. Ne yazık ki şu anda madalyaya erişebilecek durumda değiller ama gittikçe iyileşiyorlar" sözleriyle takımını anlattı.

Linor, takımın başına geçişini de şöyle anlattı:
"Geçtiğimiz yıl Avrupa Gençlik Şampiyonası için Türkiye'deyken, Türk Yelken Federasyonu'nun başkanı benimle iletişime geçti ve yelken takımlarına yardım edip edemeyeceğimi sordu. Bu konuyu düşündüm ve evet yanıtını verdim. O günden beri takımı ben çalıştırıyorum"

"İsrail'de yaşamaktan vazgeçmedim. Yılda dört ya da beş kez Türkiye'ye gelip, yelkencilere kamplarda ve yarışmalarda eşlik ediyorum ve üzerlerinde çalışmaları gereken noktaları gösteriyorum. Yılın geri kalanında bir Türk çalıştırıcı onları eğitiyor. Aynı zamanda İsrail'de de kadın rüzgar sörfçüleri çalıştırıyorum"

Asla düşmanlık göstermediler
"19 Haziran'da Türkiye'ye geldim. Bu, Mavi Marmara olayının ardından onları ilk görüşümdü. Bana muhteşem davrandılar ve kesinlikle düşmanlık yoktu. Tam aksine, herşeyin iyi olduğunu gösterebilmek için aşırı iyi davrandılar."

"Türk Yelken Federasyonu yöneticileri bana kızlarıymışım gibi davrandı. Türk atletler çok kibar, onların bana gösterdiği saygıyı İsrail'de görmüyorum. Benimle hiç politika konuşmadılar ve ne zaman Türkiye'ye gelsem, beni aileleriyle kalmaya çağırdılar."
"Ülkelerimiz arasında yaşananlara rağmen bir an olsun takımı bırakmayı düşünmedim. Politik durumun bu iş birliğini gölgelemeyeceğine eminim. Profesyonel bir sporcuyum ve hayatta bir tek bununla ilgileniyorum."

Dünyanın en iyi yelkencilerini barındıran 150 takımın katılacağı şampiyona 10 gün sürecek. İsrail'de, Türk Yelken Takımı'nın Hayfa'dan yelken açtıkları sırada, bitişikteki limanda demirlemiş haldeki Mavi Marmara'yı görebilecekleri konuşuluyor.

Kaynak: ynetnews.com

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.