1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye ile Ürdün Ro-Ro ile birbirine bağlanacak
Türkiye ile Ürdün Ro-Ro ile birbirine bağlanacak

Türkiye ile Ürdün Ro-Ro ile birbirine bağlanacak

Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Akabe ile İskenderun arasında Ro-Ro seferleri başlatmayı düşünüyoruz. Ürdün’le deniz seferleri başlatmayı düşünüyoruz. Sadece ticaret yapmak yetmez." diye konuştu.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün ziyareti kapsamında Başbakan Ahmed en-Nusur ile heyetler arası görüşmeler ve imzalanan iş birliği anlaşmalarının ardından açıklamalarda bulundu.

"Akabe limanı stratejik öneme sahip"İki ülke arasındaki ulaştırma konusunda iş birliğinin önemine işaret eden Davutoğlu, "Akabe limanı bizim için stratejik öneme sahip. Suriye ve Irak’taki krizin ardından, İskenderun-Akabe arasında Ro-Ro feribot taşımacılığı fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Dolayısıyla Akabe, Türkiye için Ürdün’ün yanı sıra Körfez ve Arap yarımadasına açılan bir kapı olacak.

Bölgesel zorluklar karşısında Türkiye ve Ürdün omuz omuzadır. İnşallah Akabe ile İskenderun arasında Ro-Ro seferleri başlatmayı düşünüyoruz. Ürdün’le deniz seferleri başlatmayı düşünüyoruz. Sadece ticaret yapmak yetmez. diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1563 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.