1. HABERLER

  2. LOJİSTİK

  3. Türkiye’den Macaristan’a yükler demiryolu ile ulaştırılacak
Türkiye’den Macaristan’a yükler demiryolu ile ulaştırılacak

Türkiye’den Macaristan’a yükler demiryolu ile ulaştırılacak

Taşımacılıkta gerçekleştirdiği atılımlar ile hızlı ve çevreci yollar açan MEDLOG Lojistik , demiryolu taşımalarını Orta Avrupa içlerine kadar ilerletti.

A+A-

Kasım 2020’de MEDLOG Tekirdağ Tren İstasyonu’ndan Bulgaristan’a giden ilk ihracat yükünün ardından şimdi de Anadolu’dan gelen yükler Tekirdağ’da birleştirilip, ihracat işlemleri tamamlandıktan sonra kesintisiz olarakolarak Macaristan Szolnok’a demiryolu ile taşınacak.

ANADOLU’NUN YÜKLERİ TEKİRDAĞ’DAN AVRUPA’YA TAŞINIYOR

Medlog Lojistik’in Macaristan’a gidecek yük treni için Tekirdağ Garı’nda tören düzenlendi. Firma yetkililerinin katıldığı törenle ilk tren yola çıktı. Türkiye’de en fazla kombine taşımacılık yapan, Marmaray’dan ilk yurtiçi yük treninin geçişi, ilk Avrupa ihracat yükü ve ilk demiryolu ile Avrupa’ya transit yük gönderimi gibi demiryollarında birçok ilki gerçekleştiren MEDLOG Lojistik; tren yüklerinin teslimini Avrupa içlerine doğru genişletti. MSC Gemi Acenteliği, MEDLOG Lojistik ve Everest Denizcilik’in organizasyonuyla 20 adet 40’ High Cube konteyner yükü Salı günü Tekirdağ’a yola çıktı.

20 TREN İLE 500 KONTEYNIR TAŞINACAK

Tekirdağ Tren İstasyonu’nun Medlog Lojistik tarafından yapılan yatırım sonrasında aktif olarak kullanılmasıyla birlikte buradan çıkan yükler Macaristan’ın Szolnok şehrine 23 Ağustos Pazartesi günü aktarmasız olarak varacak. İlk ve son taşıması yine MEDLOG Lojistik tarafından yapılan organizasyonda yükler kapıdan kapıya olarak teslim edilmiş olacak. Aynı taşıma yöntemi ile devam edecek yüklemelerde 20 tren ile 500’ün üzerinde konteyner sevkiyatı gerçekleştirilecek.

Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında tercih edilen ve “temassız ticaret” faaliyetlerine olanak sağlayan demiryolu yük taşımacılığının payı gözle görülür artış gösterdi. Çevreci, hızlı ve ekonomik avantajları da demiryollarının tercih edilmesinde etken oluyor.

dsc-0067.JPG

Vira Haber

Bu haber toplam 12671 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.