1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Türkiye'den vazgeçen turistler İspanya'ya yöneliyor
Türkiye'den vazgeçen turistler İspanya'ya yöneliyor

Türkiye'den vazgeçen turistler İspanya'ya yöneliyor

Dünyanın en büyük tur operatörü TUI Group, son dönemdeki saldırılar ardından ortaya çıkan güvenlik kaygıları nedeniyle Kuzey Afrika ülkeleri ve Türkiye rezervasyonlarının azaldığını açıkladı.

A+A-

12 Ocak'ta İstanbul Sultanahmet meydanında gerçekleşen intihar saldırısında 10 Alman turist hayatını kaybetmişti. Türkiye, saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bağlantılı kişilerin gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Geçen yıl Paris, Mısır ve Tunus'ta da sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirilmişti. Mart ayı başında ise Brüksel'de gerçekleştirilen saldırılarda 31 kişi ölmüştü. Almanya merkezli TUI Group, Batılı turistlerin Kuzey Afrika ve Türkiye yerine Balear Adaları ve Kanarya Adaları'nı da kapsamak üzere İspanya'ya yöneldiğini belirtti.

Latin Amerika ülkeleri rezervasyonlarında da artış

Şirkete göre rezervasyonlarında artış olan diğer seyahat rotaları arasında Meksika, Jamaika, Dominik Cumhuriyeti ve Costa Rica da var.
TUI Group bu yazki toplam rezervasyonların ise geçen yıla kıyasla arttığını belirtti.

Şirket, geçen yaza oranla rezervasyon kârında toplam yüzde 2, satış fiyatlarında ise yüzde 1'lik artış yaşandığını açıkladı.
TUI Group'un rakibi Thomas Cook 22 Mart'ta, yaz rezervasyonlarının geçen yıla oranla yüzde 5 oranında düşük olduğunu söylemişti.
Bu duruma, TUI Group'un mevcut durumda Thomas Cook'tan farklı bir strateji izleyerek, pahalı tatil paketlerini satmaya yoğunlaşmasının neden olduğu belirtiliyor.

Bunun yanında yoğun talep nedeniyle bazı seyahat rotalarının otel ve uçak bileti fiyatlarının da arttığı bildiriliyor.

TUI Group daha önce yaptığı açıklamada, Mısır, Tunus ve Fransa'nın başkenti Paris'teki rezervasyonların da yine güvenlik kaygıları nedeniyle azaldığını ifade etmişti.

Geçen yıl, Mısır'ın turistik Şarm El Şeyh kentinde bir Rus yolcu uçağının IŞİD'in üstlendiği bir saldırı sonucu düşürülmesinden bu yana TUI Group, Şarm El Şeyh turlarını iptal etmişti.

Rusya'yla yaşanan uçak krizi ve Türkiye'deki saldırılar nedeniyle iptal edilen turlar, Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının yılın ilk 2 ayında yüzde 8,5 düşmesine neden oldu.

Ocak-Şubat'ta elde edilen turizm geliri ise 168 milyon dolar geriledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.