1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye'ye Yunanistan'dan sığınmacı iadesi başladı
Türkiye'ye Yunanistan'dan sığınmacı iadesi başladı

Türkiye'ye Yunanistan'dan sığınmacı iadesi başladı

AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin geri kabul anlaşması kapsamında, Yunan adalarına geçen sığınmacıların Türkiye'ye iadesine başlandı. Sığınmacıları taşıyan gemilerden Nazlı Jale, Dikili'ye ulaştı.

A+A-

Midilli Adası'ndaki Moria kampından AB sınır güvenlik ajansı Frontex'e bağlı güvenlik güçleri eşliğinde limana getirilen 131 sığınmacı, kiralanan teknelerle İzmir'in Dikili ilçesine gönderildi. Frontex yetkilisince yapılan açıklamada, 5 otobüsle limana getirilen göçmenlerin çoğunluğunun Pakistan uyruklu olduğu belirtildi. Frontex'in kiraladığı 'Nazlı Jale' ve 'Lesvos' adlı teknelerle taşınan sığınmacıların her birine, bir Frontex polisi de yolculukta eşlik etti. İzmir Valisi Mustafa Toprak, aralarında Suriyelilerin bulunmadığı 400'e yakın sığınmacının bugün Türkiye'ye gönderileceğini açıklamıştı.

Diğer taraftan Dikili Limanı'nda da hazırlıklar tamamlandı. Limanda Göç İdaresi ekiplerince kurulan çadırlara alınacak sığınmacılar, işlemlerin ardından sağlık taramasından geçirilecek. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgeye İzmir'den çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar ile 112 acil servis ekipleri gönderildi. İade işlemini çok sayıda gazeteci de takip ediyor. Anlaşmanın imzalandığı 20 Mart'tan sonra geçiş yapan ve adalardaki kayıt-kabul merkezlerinde tutulan sığınmacıların Yunanistan'a sığınma talebinde bulunma hakları var. Bu haklarını kullanmayanlar ise geri gönderilebilecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.