1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. TÜRKLİM’in 20. Olağan Genel Kurulu yapıldı
TÜRKLİM’in 20. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TÜRKLİM’in 20. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM) 20. Olağan genel Kurul toplantısı 27 Ocak Cuma günü Istanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirildi.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

Sayıları ve kapasiteleri gittikçe artan özel sektör liman ve iskele işletmecilerinin sektörel sorunlarına ortak bir platformda çözüm aramak ve dayanışmayı sağlamak maksadıyla 1996 yılında Liman İşletmecileri Derneği (MARLİM) ismiyle kurulan ve daha sonra temsil ettiği kuruluşların ülke ekonomisindeki yeri ve Türkiye çapında faaliyet göstermesi nedeniyle ismi değiştirilen Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) 20. Olağan Genel Kurul toplantısını Cuma akşamı Istanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirdi.

TÜRKLİM’in 20. Olağan Genel Kurul toplantısına UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, DenizTemiz Derneği (TURMEPA) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, TÜRKLİM eski dönem başkanı Kaan Gürgenç, TÜRKLİM üyesi liman işletmecileri temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Yapılan olağan genel kurul toplantısı divan kurulu seçimi ardından saygı duruşu ile başladı. Toplantının gündem maddelerini okuyan divan kurulu başkanının davetiyle TÜRKLİM Genel Sekreteri İrfan Bilgin tarafından 2016 yılının faaliyet raporu, gelir-gider tablolarıyla oluşan denetçi raporu katılımcılara sunuldu.

TÜRKLİM 20. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi galerisi resim 15

2016 Faaliyet Raporu’nu İrfan Bilgin sundu

TÜRKLİM Genel Sekreteri İrfan Bilgin, “Yönetim Kurulu’nun çalışma programında yer alan üye sayısını arttırma kapsamında yaptığı çalışmalarla, yıl içinde Mersin Serbest Bölgesi İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ), Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. ve Çolakoğlu Metalurji A.Ş.” terminallerinin TÜRKLİM bünyesine katılarak dernek üye sayısının 2016 yılı itibariyle 62’ye yükseldiğini belirtti.

TÜRKLİM’in geçen yıl personel sınav ve belgelendirme merkezinde 1584 limanın çalışanının sınavlara girdiğini ve bunların 1314’nün başarılı olduğunu belirten Bilgin, başarı oranının yüzdelik dilimde %83 olduğunun altını çizdi.

Bilgin, “Kocaeli Sanayi Odası ile TÜRKLİM arasında yapılan protokolle TÜRKLİM Eğitim Merkezi kurulması projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından da onaylanmıştır” dedi.

Her yıl bir sektör raporu yayınlama stratejisi olan TÜRKLİM’in 2016 yılında da “Türk Limancılık Sektörü Raporu – 2016”yı yayınladığını ifade eden Bilgin, yayınlanan bu raporun sadece Türkiye limanlarını değil, tüm dünyadaki önemli limanları da kapsadığını belirtti.

TÜRKLİM 20. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi galerisi resim 2

2016 yılı Gelir-Gider tabloları incelendi

TÜRKLİM Genel Sekreteri İrfan Bilgin, “TÜRKLİM’in faaliyetlerine genel olarak baktığımızda, 2016 yılı içinde 879.464 TL gelirimiz olmuştur. Buna 2015 yılından devredilen 1.004.038 TL nakiti ilave ettiğimizde 1.883.503 TL gelir toplamına ulaşılmıştır. Buna karşılık 381.474 TL gider olmuş ve 1.502.028 nakitte banka hesabımızda bu yıla devredilmiştir” şeklinde ifadeleri kullandı.

İktisadi İşletme faaliyetlerinin gelir-gider tabloları hakkında da genel bilgilendirme yapan TÜRKLİM Genel Sekreteri İrfan Bilgin, “2016 yılı içinde 1.786.929 TL gelirimiz olmuştur. Buna 2015 yılından devredilen 306.279 TL nakiti ilave ettiğimizde 2.093.208 TL gelir toplamına ulaşılmıştır. Buna karşılık 1.132.509 TL gider olmuş ve 960.699 TL nakitte banka hesabımızda bu yıla devredilmiştir” açıklamasında bulundu.

2016 yılının faaliyet raporu ve gelir-gider tablolarıyla oluşan denetçi raporunun katılımcılara sunulmasının ardından, sunulan bu raporların müzakeresi yapıldı ve yönetim kurulu / denetim kurulu ibrası oylamaya sunularak kabul edildi.

TÜRKLİM 20. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi galerisi resim 8

Mustafa Kenan Selçuk: “Eğitim ağırlık olarak çalışmalar yapmaya çalışıyoruz”

Olağan Genel Kurul toplantısında TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kenan Selçuk konuşmasında, “Sayın genel müdürüm, değerli başkanlarım, değerli misafirler ve dostlarımız, değerli basın mensupları bu karda ve kışta bizleri kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadar eğitim ağırlık olarak, çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Önemli yollar aldığımız için büyük memnuniyet duymaktayım. Bizlere yardımı çok büyük olan Kocaeli Sanayi Odası’nda çalışan arkadaşlarımıza ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na çok teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki çalışmalarımızı Mersin içinde de başlayarak tüm Türkiye’ye yaymış olacağımızı düşünmekteyim. Burada hepinizin desteklerini bekliyorum. Limanlarda çalışan arkadaşlarımızın sertifikalandırılmaları konusunda biraz daha gayret içerisine girebilirsek eğer, bu aşama AB fonlarını da kullandığımız için hepimiz için önemli bir avantaj olacağını düşünmekteyim. Geldiğiniz için herkese tekrar teşekkür ediyorum, sağ olun ve var olun” ifadelerine yer verdi.

TÜRKLİM 20. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi galerisi resim 3

Toplantının son bölümünde ise bazı katılımcılar kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirdiler.

Şadan Kaptanoğlu: “Eğitim ve farkındalık en baştan her şeyin çözümü”

TÜRKLİM’in olağan genel kurul toplantısında konuşan TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, “TURMEPA Başkanı olarak burada konuşuyorum, bu bana çok büyük bir heyecan veriyor. Denizcilerin önünde yaptığım ise ilk konuşma. Turmepa olarak, limanların ne kadar önemli olduğunu ve sürdürülebilir sermayeciliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bunu gelecek nesillere aktarmamız, büyüyerek sağlıklı olarak devam etmemizin en güzel yolununda çevreyle beraber el ele gitmesi olduğunu düşünüyoruz. TÜRKLİM ile çalışmaya başladık, inşallah bunu arttırarak çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimin ve farkındalığın en baştan her şeyin çözümü olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

TÜRKLİM 20. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi galerisi resim 9

Cengiz Kaptanoğlu: “Bizim idaremiz inanın ki fevkalade çalışmalar yapmaktadır”

TÜRKLİM’in olağan genel kurul toplantısında konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, “Sizleri çok güçlü gördüm, açıkçası kıskanıyorum. Yüzyılı aşkın denizcilik sektöründen bu limancılığı gerçi bizlerde yaptık ortaklardan biri olarak. Hiçte pişman değilim ama acaba hep limancılık mı yapsaydık, çünkü armatörlük kalmadı şimdilerde.  Şimdi armatör yok diyorum çünkü geçmişte olan o armatörlüklerin %80’ni bitmiş görünüyor. Eski dönemlerden öylesine güzel dönemlere geldik ki, bizim idaremiz inanın ki fevkalade çalışmalar yapmaktadır. Artık en küçük birimimizden en büyüğüne kadar, sancak-iskele’yi bir yana bırakın şimdi denizciliği a’dan z’sine kadar bilen arkadaşlarımız var. İdaremiz, başbakanımız, cumhurbaşkanımız bugün hep aynı düşüncede olduğu için söylüyorum, bütün kapıları zorlamışlardır. Yani idaremiz bakanımız, müsteşarımız, genel müdürlerimiz fevkalade bir çalışma içindeler. Ayrıca eğitim çalışmalarından dolayı da TÜRKLİM’i tebrik ediyorum, Allah sizlerden razı olsun. TÜRKLİM’in çalışmaları diğer derneklere de bir ışık tutan konumundadır. Limancılığa vermiş olduğunuz emek tümüyle helal olsun. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜRKLİM 20. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi galerisi resim 4

UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’de kısa bir konuşma yaptı

TÜRKLİM’in 20. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşma yapan UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, “Öncelikle, bakanımızın, müsteşarımızın, müsteşar yardımcılarımızın, genel müdürlerimizin sizlere sevgi ve selamlarını iletmek istiyorum. Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğüm zamanından beri TÜRKLİM çalışmalarını yakından takip ediyor ve katılıyorum. TÜRKLİM 20. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyor. Ayrıca, şuanda TÜRKLİM Genel Sekreteri olarak görev yapan İrfan beyefendinin TÜRKLİM’e, sektöre ve idaremize vermiş oldukları destek ve çalışmalar unutulmaz. Bu nedenle kendisine ayrıca teşekkür ederim. TÜRKLİM yönetimi ve çalışanlarına da tekrar teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com | ÖZEL Haber

Bu haber toplam 4219 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.