1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Turkuaz Shipping, gemisinin Kırım köprüsüne verdiği zararı karşıladı
Turkuaz Shipping, gemisinin Kırım köprüsüne verdiği zararı karşıladı

Turkuaz Shipping, gemisinin Kırım köprüsüne verdiği zararı karşıladı

Turkuaz Shipping, Rusya'yı Kırım'a bağlayacak köprü inşaatına çarpan gemisinin zararını ödediği belirtildi.

A+A-

19 Mart tarihinde 23.35 sularında Turkuaz Shipping şirketine ait Lira isimli gemi Kırım'a inşaatı devam eden 2 numaralı köprü bağlantısına çarpmıştı. Çarpma sonucunda 79, 80 ve 81 numaralı köprü ayaklarının zarar gördüğü bildirilmişti. Köprüyü inşaat eden SGM-Most şirketi, geminin sahibi Turkuaz Shipping'e 35,3 milyon rublelik (yaklaşık 540 bin dolar) tazminat davası açmıştı. Daha önce SGM-Most şirketi, gemiye el konulması için de mahkemeye başvurmuştu.

Rostov kentinde yapılan duruşmada Turkuaz Shipping temsilcisi, verilen zararın karşılığının SGM-Most şirketin hesabına yatırıldığını söyledi. Paranın Salı günü yatırıldığı ve henüz SGM-Most şirketinin hesabına geçmemesi nedeniyle mahkeme, duruşmaya 19 Mayıs'a kadar ara verdi. Yatırılan paranın hesaba geçmesinin ardından SGM-Most, şikayetini geri çekecek.

Turkuaz Shipping temsilcisi, gemi gözaltında olduğunu ve mürettebata gerekli hizmeti vermekte zorlandıkları için davanın daha uzun sürmesini istemediklerini açıkladı. Her iki taraf, zararın karşılanması için anlaştıkları rakamı açıklamak istemedi.

Kırım köprüsü 2018'de tamamlanacak

Rusya'nın Taman Yarımadası ile Kırım'ı birbirine bağlayacak köprü inşaatı Azak Denizi ile Karadeniz birbirine bağlayan Kerç Boğazı üzerinde devam ediyor.

Kırım'a Kerç Boğazı üzerinden köprü inşaatı ilk kez 1910 yılında planlanmıştı, ancak Birinci Dünya savaşı engeline takılmıştı. 1930 yılında Karadeniz sahilini kapsayacak şeklinde Ukrayna'nın Herson bölgesinden Gürcistan'ın Poti şehrine kadar demiryolu projesi hazırlanmıştı. Ancak, Kerç Boğazı üzerindeki köprü projesine bu kez de İkinci Dünya savaşı engel olmuştu. Daha sonra, aynı bölgede geçici köprü yapılmıştı ve iptal kararı alınarak yıkılmıştı. Kırım'ın Rusya'ya dahil edilmesinin ardından köprü tekrar gündeme gelerek inşaatı başlatılmıştı. Köprü inşaatının Aralık 2018'de tamamlanması bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.