1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. TURMEPA, Aras Kargo'dan Van Gölü’ne mavi bir çıkarma
TURMEPA, Aras Kargo'dan Van Gölü’ne mavi bir çıkarma

TURMEPA, Aras Kargo'dan Van Gölü’ne mavi bir çıkarma

Türkiye’nin dört bir yanında deniz ve su kaynaklarımızın hayati önemine dikkat çekerek farkındalık yaratmak amacıyla kıyı temizleme etkinlikleri gerçekleştiren TURMEPA, bu kez Aras Kargo çalışanlarıyla birlikte Van Gölü kıyılarına uzandı.

A+A-

Türkiye’nin dört bir yanında deniz ve su kaynaklarımızın hayati önemine dikkat çekerek farkındalık yaratmak amacıyla kıyı temizleme etkinlikleri gerçekleştiren DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, bu kez Aras Kargo çalışanlarıyla birlikte 21 Ekim 2017 tarihinde Van Gölü kıyılarına uzandı.

TURMEPA’nın Aras Kargo ile üç yıldır devam eden işbirliği kapsamında gerçekleşen etkinliğe, TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Bulduk, Grup Başkanı Türkşad Salihoğulları, Genel Müdür Yardımcısı Utku Can Ayyarkın ile TURMEPA Gönüllü Bölümü ekibi ve Aras Kargo’nun Van bölge çalışanları ile çocukları katıldı.

Etkinlik öncesi TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural ve Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Bulduk, birlikte açılış konuşması yaptılar. Özkural, konuşmasında TURMEPA adına tüm Aras Kargo çalışanlarına teşekkür ederek, Van Gölü’ndeki oksijen kaynağının korunmasının önemi hakkında mesajını katılımcılar ile paylaştı. Hikmet Bulduk ise “Aras Kargo olarak sadece önem taşımıyoruz, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre taşımakla da yükümlüyüz, iyi ki buradayız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çocuk ve yetişkinler üç farklı gruba ayrılarak ekipler oluşturdu. Daha sonra oynanan çeşitli oyunlar aracılığıyla tüm ekiplerin senkronize hareket etmeleri, strateji geliştirmeleri ve değişen kurallar karşısında hızlı düşünüp, yaratıcı çözüm yolları oluşturmaları amaçlandı. Üç buçuk saat süren etkinliğe 44 yetişkin ve 20 çocuk katıldı. Atölye çalışmaları sonrasında çocuklar ve yetişkinler 6 farklı gruba ayrılarak bir saat süreyle yaklaşık 220 metrelik kıyı şeridinde kıyı temizliği yaptılar. Van Gölü’nün Yaşar Kemal Parkı ile birleştiği noktada yer alan Akköprü deresinin göle döküldüğü yerden fidanlığa uzanan sahil şeridinde, bir saat içinde 162 kg plastik, 40 kg cam, 12 kg metal ve 3 kg kağıt olmak üzere 217 kilogram atık toplanarak Van Belediyesi geri dönüşüm merkezine gönderildi. Toplanan 162 kg plastik ile 2268 kwh enerji, 40 kg cam ile 4 litre petrol, 12 kg metal ile 15,6 kg hammadde  ve 3 kg kağıt ile 75 litre su  kazanımı sağlandı.

Atıkların toplanmasının ardından TURMEPA ekibi, tüm katılımcıları deniz ve su kaynaklarının önemi konusunda bilgilendirerek, Aras Kargo çalışanlarını Denizler Yaşasın Diye gönüllü olmaya davet etti. 

TURMEPA Genel Müdürü ve Gönüllü Bölümü ekibi aynı zamanda Van’da çeşitli kamu kurumlarına ziyaretler gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Bahçesaray İlçesi Kaymakamı Mehmet Özcan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi - Biyosistem Mühendisliği Bölümü Başkanı,  Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram, Van Gençlik Hizmetleri Merkezi Koordinatörü Sunullah Erçek, Van Deniz Ticaret Odası Temsilcisi Nevzat Aydın ve Van Deniz Süpürgesi Sorumlusu Dalgıç İbrahim Buyruk ziyaret edilerek Van’da gerçekleşecek olası işbirlikleri hakkında karşılıklı görüşler paylaşıldı.

turmepa-genel-muduru.jpg

van-001.jpg

van1.jpg

van2.jpgvan3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6451 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.