1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. TURMEPA çevre gönüllülerini harekete geçirdi
TURMEPA çevre gönüllülerini harekete geçirdi

TURMEPA çevre gönüllülerini harekete geçirdi

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, bu tema çerçevesinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Küresel Hedefleri 2030’a kadar yerine getirmede ülke STK’ları olarak birlikte hareket etmenin önemini vurguluyor.

A+A-

Turrmepa’nın  çalışmalarının temelinde ulusal gönüllülük ruhunu bulmayı ve ortaya çıkan bu ruhu güçlendirerek dünya gönüllüleri kazanmayı amaçlıyor. Bu sebeple TURMEPA, “Denizler Yaşasın Diye, Önce Gönüllüler Harekete Geçer” mesajını paylaşmak üzere 2 Aralık Cumartesi günü, DENTUR desteğiyle İstanbul Boğazı’nda gönüllüleri ile buluştu, 1. ve 6. yıllarını dolduran gönüllülerine sertifikalarını teslim ederek teşekkür etti.

Gönüllüleri ile birlikte kalkınma hedeflerinden 14. Madde “Sudaki Yaşam’ın savunucusu olan TURMEPA, tüm gönüllülerini “Sürdürülebilirlik, Hayat Boyu Öğrenim ve Deniz Ekosistemine Duyarlılık İçin” 5 Aralık teknesine davet etti. Etkinliğe katılan TV Yapımcısı Güven İslamoğlu, “Sürdürülebilir Yaşam” hakkında gönüllülerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Yıllarını dolduran TURMEPA gönüllülerinin de paylaşımda bulunduğu programda ayrıca DeloitteTürkiye firmasının desteğiyle hayat bulan ve tiyatro - seslendirme sanatçısı Nuri Karadeniz’in seslendirdiği “gönüllülüğe davet” filmi de kamuoyu ile paylaşıldı.

TURMEPA, 31 STK’nın üyesi olduğu Ulusal Gönüllülük Komitesi’ni (UGK) temsilen 5 Aralık’ta Samsun, Van, İzmir ve Bodrum’da gönüllülüğü kutlamak, yeni gönüllü adaylarına ulaşmak, kamuoyunu sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile tanıştırmak için stantlar açtı.

TURMEPA,  5 Aralık 2016 tarihinde açılan Gönüllü Evi’nde, “GOBADOF” adını verdiği, ekosistemin yaşadığı olumlu /olumsuz adımları anlatan ve çözüm için seçenekler sunan gönüllü yönetim modeli çerçevesinde gönüllüleriyle bir araya gelmeye devam edecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 3958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.