1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. TURMEPA, Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor
TURMEPA, Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor

TURMEPA, Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA da her yıl olduğu gibi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla 1. ve 6.yılını dolduran gönüllüleri ile DENTUR teknesinde buluşacak

A+A-

Dünya Gönüllüler Günü, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) koordinasyonunda 1985’ten bu yana her yıl 5 Aralık’ta 136 ülkede kutlanıyor. TURMEPA’nın da her yıl geniş gönüllü katılımıyla kutladığı Dünya Gönüllüler Günü’nün bu yılki UNV teması ise “Önce Gönüllüler Harekete Geçer”.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, bu tema çerçevesinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Küresel Hedefleri 2030’a kadar yerine getirmede ülke STK’ları olarak birlikte hareket etmenin önemini vurguluyor. Dernek çalışmalarının temelinde ulusal gönüllülük ruhunu bulmayı ve ortaya çıkan bu ruhu güçlendirerek dünya gönüllüleri kazanmayı amaçlıyor. Bu sebeple TURMEPA, “Denizler Yaşasın Diye, Önce Gönüllüler Harekete Geçer” mesajını paylaşmak üzere gönüllüleri ile buluşuyor.

TURMEPA, Dünya Gönüllüler Günü’nü 2 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da, deniz üzerinde kutluyor. 1. ve 6.yılını dolduran gönüllüleri ile DENTUR teknesinde buluşarak “Denizler Yaşasın Diye, Önce Gönüllüler Harekete Geçer” mesajı verecek olan ve gönüllüleri ile birlikte kalkınma hedeflerinden 14. Madde “Sudaki Yaşam’ın savunucusu olan TURMEPA, tüm gönüllülerini “Sürdürülebilirlik, Hayat Boyu Öğrenim ve Deniz Ekosistemine Duyarlılık İçin” 5 Aralık’ta denize çağırıyor.

Etkinliğe TV Yapımcısı Güven İslamoğlu “Sürdürülebilir Yaşam” hakkında yapacağı konuşmayla katkıda bulunacak. TURMEPA gönüllülerinin de paylaşımda bulunacağı programda ayrıca Deloitte firmasının desteğiyle hayat bulan ve tiyatro - seslendirme sanatçısı Nuri Karadeniz’in seslendirdiği “gönüllülüğe davet” filmi gösterilecek.

TURMEPA,  5 Aralık 2016 tarihinde açılan Gönüllü Evi’nde, “GOBADOF” adını verdiği, ekosistemin yaşadığı olumlu /olumsuz adımları anlatan ve çözüm için seçenekler sunan gönüllü yönetim modeli çerçevesinde gönüllüleriyle bir araya gelmeye devam edecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 3351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.