1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. TURMEPA, gönüllü çevre eğitmenleri yetiştiriyor
TURMEPA, gönüllü çevre eğitmenleri yetiştiriyor

TURMEPA, gönüllü çevre eğitmenleri yetiştiriyor

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), eğitici eğitimleri vererek farklı kurum ve kuruluşlardan gönüllü çevre eğitmenleri yetiştirmeye devam ediyor.

A+A-

Borusan çalışanlarından oluşan ve Eylül ayında TURMEPA eğitici eğitimlerine katılarak ‘’TURMEPA Gönüllü Eğitmeni’’ olmaya hak kazanan “Okyanus Gönüllüleri” ekibi, kendi bölgelerinde bulunan okullarda çevre eğitimi verebilecek. 

Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak projeler geliştiren, kan bağışı, kitap toplama kampanyası, Meslek Lisesi Koçluğu Programı, kıyı ve deniz temizleme etkinlikleri gibi pek çok gönüllü çalışmaya imza atan Borusan çalışanlarından oluşan Okyanus Gönüllüleri, 07-09 Eylül 2016 tarihleri arasında TURMEPA Eğitici Eğitimine katılarak TURMEPA Gönüllü Eğitmeni olmaya hak kazandı.

okyanus-gonulluleri-01.jpg

Eğitim programını başarıyla tamamladılar

“Mavi Kuşak Hareketi - İstanbul Boğazı Projesi” ve ‘’Küresel İklim Değişikliği ve Denizlerimiz’’ konulu eğitim programında yer alan 24 Borusan çalışanı, üç gün boyunca süren eğitim programını başarıyla tamamladı.

TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural ve Borusan Holding Okyanus Gönüllüleri Lideri Serdar Özkaleli’nin açılış konuşmasıyla başlayan programın ilk gününde, TURMEPA Eğitici Eğitimi Gönüllü Oryantasyonu yapıldı. Program, Birleşmiş Milletler Gençlik Yapılanması (SDSN Youth) Türkiye temsilcileri Cahit Teoman ve Şila Temizel’in “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” başlıklı sunumu ile devam etti. Programın ikinci günü Uzman Psikolog H. Fatih Dane katılımcılara pedagojik eğitim verirken, son gün ise Mavi Kuşak Hareketi - İstanbul Boğazı projesi eğitimleri verildi.

Eğitim materyallerinin tanıtımı ve ölçme - değerlendirme testlerinin ardından eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara Borusan Holding Okyanus Gönüllüleri İstanbul Lideri İlker Doğruöz eşliğinde sertifikaları takdim edildi. Sertifika törenine katılan eğitmenler, aldıkları eğitimler çerçevesinde kendi bölgelerindeki okullarda eğitim verebilecekler.

okyanus-gonulluleri-02.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.