1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. TURMEPA sahillerde kıyı temizliği yaptı
TURMEPA sahillerde kıyı temizliği yaptı

TURMEPA sahillerde kıyı temizliği yaptı

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinlikleri kapsamında, Caddebostan Sahili'nde kıyı ve deniz dibi temizliği yaptı.

A+A-

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinlikleri kapsamında, Caddebostan Sahili'nde kıyı ve deniz dibi temizliği yaptı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nde destek verdiği temizlik çalışmasında çevre gönüllüleri, sahilde atık topladı.

2 deniz yüzeyi atık temizleme teknesi ile 4 dalgıç ise denizden atık toplamak için çalışmalara başladı. TURMEPA'da proje koordinatörü çevre mühendisi Aslin Karanfil, etkinliğin gönüllülük esasına göre yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Denizden atık olarak en çok plastik çıkıyor.

Bununla birlikte cam içecek şişeleri, sigara izmaritleri en çok rastladığımız atıklar. İlginç olan atıkları derneğimizde sergiliyoruz. Bunlar ise elektrikli süpürge, akü, boya kutuları, masa, sandalye, tencere ve bebek arabaları gibi bir evi düzebilecek eşyalar." dedi. Toplanan atıklar Kadıköy Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.