1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. TÜRSAB Mısır’dan mutlu ayrıldı
TÜRSAB Mısır’dan mutlu ayrıldı

TÜRSAB Mısır’dan mutlu ayrıldı

Mısır turizm makamlarından her konuda destek sözü alan Türk seyahat acenteleri desteklerin ülkeye gidecek Türk turist sayısını artıracağı görüşünde.

A+A-

Mısır turizm makamlarından her konuda destek sözü alan Türk seyahat acenteleri desteklerin ülkeye gidecek Türk turist sayısını artıracağı görüşünde. Mısır Turizm Otoritesi Başkanı Amr Elazabi Şarm El Şeyh ve Hurgada gibi turizm merkezlerine yapılacak charter uçuşlarda boş koltukların parasını ödeyeceklerini açıkladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Talha Görgülü, birliğe üye acentelerin temsilcileri ve basın mensuplarının oluşturduğu, toplamda 25 kişiden oluşan heyet Mısır Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin ile birlikte Mısır’ı ziyaret etti. Mısır Hava Yolları (Egypt Air) sponsorluğunda gerçekleştirilen ziyaretin odağında 30 yıllık Mübarek rejiminin son bulmasının ardından başlayan yeni dönemde Mısır turizminde yaşanan değişimler yer aldı.

TÜRSAB üyeleri ve basın mensuplarından oluşan heyet 28 Mart Pazartesi günü Mısır Hava Yolları’nın uçuşuyla Kahire’ye hareket etti. Mısır Turizm Otoritesi tarafından ağırlanan Türk heyeti Mısır Turizm Bakanlığı ve Mısır Hava Yolları (Egypt Air) temsilcileriyle bir araya gelerek Mısır ile Türkiye’nin yeni dönemde atması gereken müşterek adımları görüştü.

Görüşmelerde Mısır turizm makamları Türk turizmcilere destek vereceklerini ifade etti. Heyeti ağırlayan Mısır Turizm Otoritesi Başkanı Amr Elazabi, Şarm El Şeyh ve Hurgada da dahil olmak üzere toplamda 7 destinasyona yapılacak olan charter uçuşlardaki boş koltukların parasını ödeyeceklerini, ilan ücretlerini karşılayacaklarını ve vize konularında acentelere yardımcı olacaklarını söyledi. TÜRSAB üyesi acentelerin temsilcileri ise Mısır tarafının sağlayacağı desteklerin maliyetleri ciddi oranda düşüreceğini bunun da ülkeye gelen Türk turist sayısına önemli oranda yansıyacağını ifade etti.

Nil Nehri üzerindeki yüzer restoranda akşam yemeğinin keyfini çıkaran TÜRSAB heyeti 29 Mart Salı günü Mısır devriminin kalbi olarak kabul edilen Tahrir Meydanı’nı ve Piramitler bölgesini gezdi. Gezide hayatın akışının tamamen normale döndüğüne yerinde tanık olan Türk heyeti Tahrir Meydanı’nda bulunan Mısırlı gençlerle çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet daha sonra, düzenlenen atölye çalışmasında 15 Mısır seyahat acentesinin temsilcileri ile bir araya gelerek yaz döneminde gerçekleştirilecek projeleri görüştü. İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “Rakip acenteler el ele verdi. Bir turizm ülkesi olan Mısır’a akıl vermeye değil krizi fırsata çevirme konusundaki deneyimlerimizi aktarmaya geldik” şeklinde konuştu.

Mısır’ın Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin ise ziyarete katılan TÜRSAB üyelerine ve basın mensuplarına teşekkür etti ve ekledi: “İki dost ve kardeş ülkenin turizm konusunda yapacağı işbirliği uzun vadede her iki halk için de müşterek bir refahla sonuçlanacaktır. Mısır’da yeni bir dönem başladı ve bu yeni dönemde turizmin şekillenmesinde Türk turizmcilerin rolünün büyük olacağını düşünüyoruz.”

1.20110404120017.jpg

2.20110404120026.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1043 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.