1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Tuzla'da deniz kahverengiye bürünüyor
Tuzla'da deniz kahverengiye bürünüyor

Tuzla'da deniz kahverengiye bürünüyor

Tuzla'da, denizin kahverengiye bürünmesi balıkçıları ve vatandaşları endişelendirirken, bu durumun üreme döneminde bulunan midyelerden ve denizdeki diğer canlıların çoğalmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

A+A-

Tuzla'da denizin kahverengiye dönüşmesinden kimi balıkçılar endişelenirken, kimileri de denizinkahverengi olmasının üreme döneminde bulunan midyelerden ve denizdeki diğer canlıların çoğalmasından kaynaklandığını iddia ediyor.

Denizin renginin kahverengiye döndüğüne işaret eden balıkçılar "Renk değişiminin üreme döneminde olan midyelerden ve diğer canlı türlerinin çoğalmasından kaynaklanabileceğini öğrendik. Mayıs ve haziranayları, midyelerin üreme dönemidir. Bu aylarda midye avlanması yasaktır. Ayrıca 'alg' denilen tek hücreli canlıların ani çoğalmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Denizdeki bu renk değişimleri bizi korkutuyor.Denizimizi kaybetmek istemiyoruz" dedi.

Öte yandan yetkililer denizdeki bu durumun, sudaki "fitoplankton" denilen organizmaların renkdeğiştirmesiyle ilgili olabileceğini belirterek, "Bu renk geçen hafta domates rengindeydi. İzmit Körfezi'nde ve Adalar açıklarında görüldü. Buna 'red tide' deniliyor. Sebebi kara kökenli kirlenmedir ve bunun sonucunda denizde çözünmüş oksijen azalmasıdır" dedi. 

denizhaber.com.tr

Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.