1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. TYF’nin iki eski başkanı İYK seçiminde karşı karşıya
TYF’nin iki eski başkanı İYK seçiminde karşı karşıya

TYF’nin iki eski başkanı İYK seçiminde karşı karşıya

1952 yılında kurulan İstanbul Yelken Kulübü’nde Olağan Genel Kurul Toplantısı önümüzdeki ay (Şubat 2018) yapılacak ve İYK’nın yeni dönem yönetim kadrosu belirlenecek.

A+A-

Türkiye’nin en kıdemli yelken kulübü İYK’da Olağan Genel Kurul Şubat ayında yapılacak. Tarihi konusunda henüz resmi duyurunun yapılmadığı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Ahmet Saruhan ile Azat Baykal’ın aday olacağı öğrenildi.

Adayların ortak özellikleri, her ikisinin de TYF Başkanlığı yapmış olmaları. 1952 yılında kurulan İstanbul Yelken Kulübü’nde Olağan Genel Kurul Toplantısı önümüzdeki ay (Şubat 2018) yapılacak ve İYK’nın yeni dönem yönetim kadrosu belirlenecek.

2012 yılında İYK’nın başkanlığını Seyhun Binzet’ten devralan Ahmet Saruhan’ın görev tanımı geçtiğimiz yıl yapılan tüzük değişikliği ile “Komodor” olarak değiştirilmişti.

Bugüne kadar Olağan Genel Kurul Toplantıları’na tek aday olarak katılan Saruhan’ın bu kez bir “rakibi” var. Türkiye’nin kıdemli yelkencilerinden Azat Baykal’ın seçimlerde adaylığını koyacağı öğrenildi.

Adayların ortak noktaları, her ikisinin de TYF Başkanlığı deneyimine sahip olması. Azat Baykal, 1997-2000 ve 2004-2006 yıllarında iki dönem TYF Başkanlığı yaptı. Ahmet Saruhan da 1991-1992 döneminde TYF Başkanlığı görevinde bulundu.        

Saruhan'ın başkanlığa seçildiği 2012'de, İYK'nın Genel Sekreteri olan ancak daha sonra bu görevinden istifa ederek ayrılan Baykal, 2016’nın Kasım ayında da TYF Başkanlığı seçimine koyduğu adaylığını seçime bir gün kala Özlem Akdurak’ın yanında yer alarak geri çekmişti.

İYK Olağan Genel Kurulu’nun Şubat ayının ikinci yarısında toplanması bekleniyor. Ancak henüz resmi duyuru ve kesin tarih ilan edilmedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6423 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.