1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üçağız'da öğrencilere tekneli sistem
Üçağız'da öğrencilere tekneli sistem

Üçağız'da öğrencilere tekneli sistem

Antalya’nın Üçağız köyünde oturan 7 öğrenci, köyün ilçe merkeziyle kara bağlantısı olmadığı için okullarına minibüs yerine tekneyle gidip geliyor.

A+A-

Antalya’nın Üçağız köyünde oturan 7 öğrenci, köyün ilçe merkeziyle kara bağlantısı olmadığı için okullarına minibüs yerine tekneyle gidip geliyor.
Antalya’nın Üçağız köyüne bağlı Kaleköy Mahallesi’nde oturan 7 öğrenci, bölgede okul olmadığı için taşımalı eğitimle Demre’deki okullara geliyor. Alan ve Kaleköy mahallelerinde oturan öğrenciler, diğer taşımalı eğitim gören arkadaşlarından farklı olarak deniz yolunu kullanıyor. Her iki mahalle birinci dereceden sit alanı olduğu için bölgeye yol yapılamıyor. Bu nedenle ilçeye karayolu bağlantısı bulunmayan mahalledeki öğrenciler, ulaşım için tekne kullanıyor.

5 yıl önce başladı

Her gün Üçağız köyünden çıkan bir tekne 6.5 kilometre uzaklıktaki Kaleköy’e gidip, saat 07.30’da öğrencileri alıyor. Öğrenciler, yarım saat süren deniz yolculuğu boyunca müzik eşliğinde hem eğleniyor hem de bölgedeki Simena antik kenti, tarihi kale, amfitiyatro ve eşsiz manzarayı izleyerek Üçağız köyüne ulaşıyor. Yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere deniz yoluculuğunda eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, 5 yıldan beri uygulanan denizden taşımadan öğrencilerin oldukça memnun olduğunu söyledi. Her gün deniz yolunu kullanan öğrenciler, kara yolunun yapılmasını istemeyerek, “Yol yapılması halinde buranın bir özelliği kalmayacak. Bize bu olanağı sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 894 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.