1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ukrayna yine gemi yolluyor, Rusya teyakkuzda!
Ukrayna yine gemi yolluyor, Rusya teyakkuzda!

Ukrayna yine gemi yolluyor, Rusya teyakkuzda!

Ukrayna, Azak Denizi'nde Rusya ile yaşadığı krize rağmen yeni bir savaş gemisini bölgeye göndermeye karar verdi.

A+A-

Geçtiğimiz ay Azak Denizi’nde karşı karşıya gelen iki ülke güçleri kısa süreli bir çatışma yaşamıştı ve Rus denizciler Ukrayna’nın 3 gemisine el koyarak içindeki 24 Ukraynalı denizciyi gözaltına almıştı. Reuters’ta yer alan habere göre, Ukrayna çatışmaların yaşandığı bölgeye yeni bir savaş gemisi daha yollayacak.

Kerç Boğazı'nda Ukrayna ve Rusya savaş gemilerinin kasım ayı sonunda karşı karşıya gelmelerinin ardından iki ülke arasında yeni bir kriz patlak vermişti. Rusya, Ukrayna'yı karasularını ihlal etmekle suçlamıştı.

Ukrayna'dan gelen son açıklama gözleri yeniden bölgeye çevirdi. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçikov, Ukrayna'nın savaş gemilerini bir kez daha Kerç Boğazı'na gönderme hazırlığında olduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan Turçinov, "Gemilerimizin Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından Azak Denizi kıyılarındaki limanlarına geçişi sırasında partnerlerimizin de bulunmasını teklif ediyoruz. AGİT ve diğer uluslararası kuruluşların temsilcilerini, Ukrayna'nın hiçbir yasayı ve uluslararası kuralı ihlal etmediğini kanıtlamak için gemilerimize davet edeceğiz" dedi.

Ukraynalı yetkili, Azak Denizi ve Karadeniz kıyılarına yeni füze sistemleri yerleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Rusya'nın da Kırım'a yeni savaş uçakları konuşlandırdığı açıklanmıştı.

Rusya, Ukrayna'nın aralık ayının son 10 gününde gerginliği artıracak yeni bir provokasyona hazırlandığını iddia etmişti.

Moskova yönetiminin 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmesiyle gerilen iki ülke ilişkileri geçtiğimiz ay tavan yapmış ve karasularını ihlal etmekle suçladığı Ukrayna savaş gemilerine ateş açan Rusya, üç Ukrayna gemisine el koymuş, gemilerdeki Ukraynalı denizcileri de alıkoymuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.