1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Ukrayna’nın askeri yunusları açlıktan öldü
Ukrayna’nın askeri yunusları açlıktan öldü

Ukrayna’nın askeri yunusları açlıktan öldü

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi, yunusların Rus işgalcilerin emirlerine tepki göstermediğini ve işgalciler tarafından eğitilemediğini ifade etti.

A+A-

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Boris Babin, Ukrayna Deniz Kuvvetlerine bağlı Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da kalan askeri yunusların, Rus işgalcilerin emrine uymayı reddettiğini, onların elinden yemek yemediğini ve açlıktan öldüklerini ifade etti.

İŞGALCİLERİN ELİNDEN YEMEK İSTEMEDİLER

Söz konusu hikayeyi askerlerin anlattığını paylaşan Boris Babin, eğitim gören yunusların antrenörleriyle özel düdükler aracılığıyla temas kurduğunu belirtti. Babin, Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra söz konusu düdüklerin işgalcilerin eline geçmesine rağmen askeri yunusların onlara uymayı reddettiğini, yemekten vazgeçtiklerini ve çok geçmeden de öldüklerini kaydetti.

“BAZI ASKERLERİN YUNUSLAR GİBİ OLMAMASI ÜZÜCÜ”

Boris Babin, “2014 yılında Kırım’da bulunan çok sayıda Ukraynalı askerin yeminlerine ve bayraklarına sadakat hususunda, yunuslardan daha kötü davraması çok üzücü” açıklamasında bulundu.

Daha önce Karadeniz ve Azak Denizi’nde Rusya tarafından işgal edilen Kırım kıyıları yakınında yunusların, son zamanlarda daha sık Rus kaçak balıkçıların kurbanı olduğu bildirilmişti.

Rusya Federal Güvenlik Servisinin sözde Kırım Sınır Güvenlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “2018 yılının başından bu yana Kırım yarımadasını kıyılarında ve havzasında 70’den fazla ölü yunus tespit edildi. Bu rakamları ayrıca ‘Sakin Deniz’ bilim ve ekoloji teşkilatının çalışmaları neticesinde öğrenebildik. Bununla birlikte ölü yunuslar ile ilgili istatistik rakamları net değil, çünkü sadece bölge sakinlerinin muhafızlar veya ekoloji uzmanlarına bildirdiği olaylar kayda geçiriliyor” denilmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5293 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.