1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ulaştırma Bakanlığı’ndan güvence!
Ulaştırma Bakanlığı’ndan güvence!

Ulaştırma Bakanlığı’ndan güvence!

Suriye Ulaştırma Bakanlığı, Türk nakliyecilerinin Ürdün’e gerçekleştirdiği taşımalara ‘güvenlik’ güvencesi verdi!!

A+A-

Suriye Ulaştırma Bakanlığı, Türk nakliyecilerinin Ürdün’e gerçekleştirdiği taşımalara ‘güvenlik’ güvencesi verdi!!

Bildiğiniz gibi, bir süredir Suriye’de gözlenmekte olan çatışmalı ortamın hafta başında şiddetini artırması, Suriye üzerinden yapılan taşımalarımızın aksamasına neden oldu. Antakya Cilvegözü’nün, Suriye tarafındaki Bab-Al Hawa Sınır Kapısı açık olmasına ve Halep, Şam kentlerine yapılan taşımalarda sorun yaşanmamasına karşın, Dera kentine yakın olan Suriye-Ürdün arasındaki Nasib Sınır Kapısı’nda bir süre işlem yapılamadı. Ürdün’de yüklerini bırakarak Türkiye’ye dönmek isteyen ve olaylar yaşanmadan önce Türkiye’den Ürdün’e yük taşımak üzere yola çıkmış olan yaklaşık 300 TIR’ımız, bu sebeple Dera Sınır Kapısı’nda beklemek durumunda kaldı. UND, bölgedeki Türk ve Suriyeli yetkililer ve sürücülerden edindiği bilgiler doğrultusunda dün yaptığı açıklamada, Hasib Sınır Kapısı’nın kapalı olmadığını fakat kentte yaşanan sorunlar nedeniyle, görevlilerin kapılara geliş-gidişlerinde güçlük çektiğini belirtmişti.

Bölgedeki sürücülerimizin güvenliği ve gerilim ortamının iki ülke ticaretini olumsuz etkilememesi adına bölge ile ilgili temaslarına bugün de devam eden UND’ye, Suriye Ulaştırma Bakanlığı güvence verdi.

UND’nin yakın işbirliği içinde olduğu Suriye Nakliyeciler Derneği kanalı ile yapılan başvuru sonucunda Suriye Ulaştırma Bakanı Dr. Eng. Faisal Al-Abbas ile üst düzey yetkililer bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda UND’ye, “Tüm Suriye sınır kapıları her zaman olduğu gibi açıktır. Suriye içindeki tüm yollar güvenlidir” mesajı verildi. Yine derneğimizin çekincelerini iletmesi üzerine de, normal koşullarda da geçerli olan konvoy uygulamasının başlangıç saati, akşam 19:00’dan öğlen 12:00’ye çekildi.

Virahaber

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.