1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. 'Ülke olarak denizcilik eğitiminde son derece iyiyiz'
'Ülke olarak denizcilik eğitiminde son derece iyiyiz'

'Ülke olarak denizcilik eğitiminde son derece iyiyiz'

Denizcilik mesleği, karada teorik olarak başlayan ve sonrasında uygulaması denizde devam eden ve sürekli gelişime açık bir meslek. Denizde yaşayarak öğrenilenlerle...

A+A-

Denizcilik mesleği, karada teorik olarak başlayan ve sonrasında uygulaması denizde devam eden ve sürekli gelişime açık bir meslek. Denizde yaşayarak öğrenilenlerle zevkli ama bir o kadar da zor bir meslek. Bu mesleği hakkıyla yapmanın en temeli alınan eğitime dayanıyor.

Biz ülke olarak denizcilik eğitiminde son derece iyiyiz. Dünyaya en çok gemi adamı yetiştiren Çin’den sonra artık Türkiye’nin de adı sıklıkla geçiyor. Bakanlığımızın 2023 hedeflerinde dünyada ilk 5’te yer almak var.

Bu anlamda atılan adımlar çok önemli. Bugün denizcilik eğitimi alan 30.000 öğrenci olduğunu düşünürsek bu kadar yüksek potansiyel hiçbir yerde yok.
İMEAK DTO olarak açtığımız ve bugün bir dünya üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi’ ile büyük adımlar atacağız.

Özellikle Piri Reis Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokulun ilçemizde açılmasını çok istediğimi belirtmek isterim.

İlçemizdeki denizcilik eğitimine gelince; övünerek söyleyebilirim ki Güney Ege bölgesine hitap eden ve bu bölgede yaşayan tüm denizcilere hitap eden bir denizcilik eğitimi veriyoruz.

Kurslarımız sonrası sınavlara giren öğrencilerimizdeki başarı oranı çok yüksek. Öğrenmeye ve değişime açık olduğumuzdan hem öğreterek hem de kendimiz de öğrenmeye devam ederek ilerlemeye devam ediyoruz.

Marmaris Şubesi kurulduğu günlerde sorumluluk sahamızda bir tek denizcilik okulu yokken, bugün odamızın destek ve çalışmaları ile 4 adet denizcilik konusunda eğitim veren okul bulunmakta. Bu okulların ikisi Marmaris’de diğer ikisi ise Köyceğiz’de bulunmaktadır. Bu sene Köyceğiz Denizcilik ve Mesleki Anadolu Lisesi de eğitime başladı.

Bölgemiz sorumluluk sahamızda Köyceğiz Denizcilik Meslek Lisesi, Köyceğiz Denizcilik Anadolu Lisesi, Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi, 75. Yıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bulunmakta ve şubemiz tarafından kendilerine her türlü destek sağlanmaktadır.

“BİR OKUL GEMİMİZ OLSUN İSTİYORUZ”

2008 yılında, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi ile Muğla Valiliği arasında yapılan protokolle Deniz Ticaret Odası Bozburun Çok Programlı Lisesi, Türk milli eğitimine ve denizciliğimize kazandırıldı. Okulumuzda denizcilik alanında eğitim verilmekle beraber, okulun kuruluş amacı; ahşap yat imalatına yönelik kalifiye elemanlar yetiştirmek hedefiyle ahşap tekne yapımına yönelik eğitimler verilmesi yönündedir.

Bu anlamda düşüncemiz bu okulda yat kaptanlığı eğitimi dışında da bölümlerin açılmasının sağlanmasıdır. Bilindiği üzere 75. Yıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Yat Kaptanlığı, Gemici Kursları, STCW Kursları, kaptanlar için ileri yangın kursları ve ileri ilkyardım ve ileri tıbbi bakım, radar pilotlama ve gözlemleme, güvenlik farkındalık olmak üzere bölgemize hitap eden denizcilik eğitimlerinin çoğunu vermekteyiz.

2009 yılında başlayan eğitimlerimizde bugüne kadar 1600’ün üzerinde kişiyi belgelendirdik. Bu eğitimlerimiz devam ederken bir de hedefimiz var: Bir okul gemimiz olsun istiyoruz. Bizim okul gemimiz dünya denizlerinde bayrağımızı taşıyarak ülkemizin ve bölgemizin tanıtımını yapsın istiyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyorsak, denizi ve denizciliği sevdirmeliyiz. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.