1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda son 10 yılın rekoru
Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda son 10 yılın rekoru

Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda son 10 yılın rekoru

Nesli tükenmek üzere olan balıklar avlanmazken, 65 kiloluk orkinosla rekor kırıldı.

A+A-

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası Port Alaçatı’da düzenlendi. Nesli tükenmek üzere olan balıklar avlanmazken, 65 kiloluk orkinosla rekor kırıldı

Sportif balıkçılıktan hoşlanan denizciler ve yakınları bu yıl Turkcell Platinum’un sponsor olduğu Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nda bir araya geldi. 80 tekne ile 300’e yakın balıkçı, 6-8 Ekim tarihleri arasında centilmence bir yarışa imza attı. Müzikleri, yemekleri ve çeşitli aktiviteleriyle festivale dönüşen 10 yılı geride bırakan turnuvanın şampiyonu Turgut Konukoğlu ve Burak Parlak’tan oluşan ekibiyle Dorada teknesi oldu. İş dünyasının önde gelen isimlerinden Gökhan Çarmıklı, Sinan Kosif, Alp Taşkent ve Can Kestelli, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, sanatçı Engin Altan Düzyatan gibi sportif balıkçılığa meraklı isimleri bir araya getiren turnuva, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Fransa, İspanya ve İsrail’den gelen takımlara da ev sahipliği yaptı.

Ödülü bağışladılar

Sabahın erken saatlerinde denize açılan ekipler oltalarını 15.30’da sudan çıkarıp marinaya döndü. Getirilen balıklar tartıldıktan sonra hakem kararları ile şampiyon ekip belirlendi. Dorado teknesinin kaptanı Turgut Konukoğlu ve ekibi tuttuğu 65 kilo 640 gram ağırlığında bluefin orkinos ile hem en büyük balık kategorisinde birinciliği hem de turnuva şampiyonluğunu aldı. İlk defa çifte şampiyonluğa imza atan Turgut Konukoğlu ve Dorado teknesi, hem puan sıralamasında en çok balıkla, 1. oldu ve hem de en büyük balık ödülünü aldı. Ekip kazandığı 7 bin 500 TL ödülü 15 Temmuz Yardımlaşma Derneği ve Giza Vakfı yararına bağışladı. İsmet Aslan, Ece Şule Aslan, Ata Aslan, Mehmet Berberoğlu ve Cemre Atik’in yarıştığı Amaze 2 teknesi yakaladıkları 59 kilo 440 gram Bluefin orkinos ile turnuvanın ikincisi oldu ve 4 bin lira ödül kazandı. MIST isimli tekneyle yarışan Feridun Bigalı, Yavuz Ölken, Muammer Gargun ve Cemal Mert Bigalı ise ise yakaladıkları 55 kilo 740 gram Bluefin orkinos ile üçüncü oldu ve 2 bin 500 lira para ödülü kazandı.

Turkcell’in Tam Burada’sı tekne takibinde

Uluslararası Sportif Balıkçılık Birliği (IGFA) kurallarının geçerli olduğu turnuvada nesli tükenme tehlikesinde sınıra yaklaşan türler için “Yakala-Bırak” kuralı uygulanırken, yarışma kriterlerine göre teknelerin belirlenen alanda kalmaları için de Turkcell Tam Burada hizmeti kullanıldı. Yarışmacıların Çeşme açıklarında Turkcell’in güçlü 4.5G bağlantısını deneyimleyebilmeleri için teknelere VINN wi-fi yerleştirildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3035 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.