1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Uluslararası Kaynak Federasyonu tarihinde bir ilk
Uluslararası Kaynak Federasyonu tarihinde bir ilk

Uluslararası Kaynak Federasyonu tarihinde bir ilk

“Halil Kaya Gedik Ödülü”, kaynak sektöründe ve akademik alanda ilk ve tek uluslararası Türk Ödülü olarak ülkemizin uluslararası camiadaki başarısına ve imajına önemli katkılarda bulunuyor.

A+A-

Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) tarafından, Gedik Üniversitesi ve Gedik Eğitim Vakfı sponsorluğunda, her yıl kaynak, bilim, teknoloji ve eğitim alanında önemli çalışmalara imza atmış uzman kişilere delegasyon üyelerince yapılan oylama sonucunda verilen “HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ”, kaynak sektöründe ve akademik alanda ilk ve tek uluslararası Türk Ödülü olarak ülkemizin uluslararası camiadaki başarısına ve imajına önemli katkılarda bulunuyor.  

Her yıl geleneksel olarak Türkiye’nin ilk kaynak mühendislerinden ve Gedik Kaynak’ın (1963) kurucusu Merhum Halil Kaya Gedik adına verilen HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ, bu yıl yaşamı boyunca başarılı bir şekilde uluslararası kaynak eğitim sisteminin geliştirilmesine ve uygulanmasına verdiği katkılardan dolayı 1989’dan bu yana İsveç Kaynak Eğitim ve Sertifikalandırma Ulusal Yetkili Kurumunun (ANB) CEO’luğu görevini yapmakta olan Lars Johansson’a verildi. Lars Johansson, uluslararası kaynak mühendisliği (IWE), İnspektörlüğü, Teknikerliği ve Kaynakçılığı mesleklerinin İsveç sanayisinde yerleşmesinin sağlanmasında önemli rol oynamıştır. Çalışmaları ile İsveç’te 2014 yılına kadar 6000 kadar uluslararası diploma verilmesini sağlamış ve bu sayı ile dünyada ülke nüfusuna göre en yüksek oranı yakalamıştır.

Alanında en prestijli ödüllerden biri olan HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ, Lars Johansson’a 14 Ekim’de Gedik Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik, Rektör Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Üniversite yöneticileri ve Gedik Holding yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı ile takdim edildi. Lars Johansson ödülünü Gedik Holding Yönetim Kurulu ve Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik’in elinden aldı. Toplantı Lars Johansson’ın ödül sonrası yaptığı konuşmasıyla son buldu.

Yayınladığı Araştırma ve Teknik isimli bülteninde HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ’ne geniş yer veren Alman Kaynak Odası (DVS) ise şimdiden ödülle ilgili 2015 yılına yönelik aday isimlerini isteyen bir duyuru yayınladı.

IIW Türkiye sorumlu üyesi Gedik Eğitim Vakfı ve Gedik Üniversitesi’nin misafiri olarak İstanbul’a gelen Lars Johansson ödül kapsamında yaklaşık 1 hafta boyunca şehrin tarihi ve turistik mekânlarını da gezme fırsatı buldu.

Uluslararası Kaynak Federasyonu (IIW) tarihinde, Türkiye tarafından kaynak bilim ve teknolojisinde verilen ilk uluslararası ödül olan HALİL KAYA GEDİK ÖDÜLÜ ilk olarak 2013 yılında Japon bilim adamı Mr. Yamamoto’ya verilmişti. 

a1-013.jpga2-011.jpga3-010.jpg

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.