1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uluslararası Su Konferansı başladı
Uluslararası Su Konferansı başladı

Uluslararası Su Konferansı başladı

Konferansta dünyadaki su sorunu, suyun verimli ve ortak kullanımı, sınır aşan ırmaklardaki su-enerji kaynaklarının komşu ülkeler arasında ortak kullanımı ve paylaşımı meselelerinin ele alınıyor.

A+A-

BM ve Tacikistan Hükümeti tarafından organize edilen konferansa, dünyanın 70'ten fazla ülkesi ve ve 20 civarında uluslararası kuruluştan 900'e yakın üst düzey temsilci katılıyor.

BM ve Tacikistan Hükümeti tarafından organize edilen Uluslararası Su Konferansı Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de dün başladı.

2013 yılının Uluslararası Su Yılı ilan edilmesiyle ilgili olarak düzenlenen konferansa, dünyanın 70'ten fazla ülkesi ve 20 civarında uluslararası kuruluştan 900'e yakın üst düzey temsilci katılacak.

Dünyadaki su sorunu, su kaynaklarının verimli ve ortak kullanımı, sınır aşan ırmaklardaki su-enerji kaynaklarının komşu ülkeler arasında ortak kullanımı ve paylaşımı meselelerinin ele alınması öngörülen konferans 22 Ağustos'ta sona erecek.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve UNESCO Genel Müdürü İrina Bokova'nın da katılacağı konferansın açılış törenine, Dünya Meteoroloji Örgütü, UNESCO, Dünya Bankası, BM Kalkınma Programı, Avrupa Ekonomik Komisyonu üst düzey yöneticileri ile bazı ülkelerin başbakan ve diğer üst düzey yöneticilerinin de katılması bekleniyor.

Su sorunu açık denizlere çıkışı olmayan ve tarım arazilerinin sulanmasında önemli sorunlar yaşayan Orta Asya ülkeleri için önemli sorun haline gelirken, bu sorun, bölge ülkelerini sulayan Emuderya ve Sirderya ırmaklarının yukarı ve aşağı kısımlarında bulunan ülkeler arasında zaman zaman ilişkilerin keskinleşmesine de neden oluyor. 2010 yılında yapılan BM Genel Kurulunda, Tacikistan'ın inisiyatifleriyle 2013 yılı su konusunda İşbirliği Yılı ilan edilmişti.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.