1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. UND Yönetimi istifa etti
UND Yönetimi istifa etti

UND Yönetimi istifa etti

UND Başkanı Tamer Dinçşahin UND Deniz’in Ro-Ro faaliyetlerini durdurması kararını ve başarısızlığı üstlenerek UND Başkanlığından istifa etti.

A+A-

UND Başkanı Tamer Dinçşahin, Fransa’da yaşanan sorunlar ve haksız rekabet sonucu UND Deniz’in faaliyetini durdurdu. UND Başkanı Dinçşahin ve 5 Yönetim Kurulu Üyesi başarısızlığı üstlenerek istifa etti.

UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. Türk taşımacısının Avrupa ülkelerinde karşı karşıya kaldığı geçiş belgesi kotası engelini aşabilmek, alternatif taşıma imkânları yaratabilmek ve rekabetçi fiyat politikalarının oluşmasını sağlayabilmek adına uzun yıllar üzerinde çalışılan Fransa Ro-Ro hattını Tekirdağ ile Fransa’nın Toulon kenti arasında 3 Nisan 2010 tarihinde hayata geçirmişti.

Hat ile Türk taşımacılarının Fransa'ya ve Fransa üzerinden diğer ülkelere gerçekleştirdiği taşıma maliyetlerinde önemli avantajlar elde etmelerini sağlayan UND Deniz, aynı zamanda taşımacıların rekabet gücünü de arttırdı. Ancak bugün gelinen noktada, UND Deniz, verilen mücadelenin, mevcut ve önüne çıkarılacak sorunları çözmeye yetmediğini görerek, şirket olarak Ro-Ro faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Dinçşahin, ‘’UND Deniz, faaliyeti süresince önüne çıkan ve çıkarılan tüm engellerle çok ciddi mücadeleler vermiştir. Biz sektöre olan sormluluğumuz çerçevesinde, taşımacıların ve ihracatçının ihtiyaç duyduğu Fransa (Toulon) hattını başlattık. Yıllardır talep etmemize rağmen bu hatta sefer başlatmayan rakip kuruluş, yıkıcı fiyat politikasıyla Fransa hattını da başlattı. Şirketimiz hakim durumdaki rakibinin yıkıcı ve dışlayıcı rekabet politikaları ile mücadele ederken, bir de Fransa’nın, Türk plakalı çekicilere yönelik getirdiği sınırlama ile gemilerimiz de sefer yapamaz duruma gelmiştir. Böyle bir aşamada UND Denizin faaliyetlerini durdurma kararı aldık ve bu durum başarısızlık olarak kabul edilirse, yöneticiler nolarak biz bu başarısızlığı üstleniyoruz. Başka arkadaşların önünü açmak için de UND Denizcilk A.Ş. yönetim kurulundan ve UND yönetiminden istifa ediyoruz’’ dedi.

Dinçşahin, ‘’UND Deniz olarak, karşılaştığımız haksız rekabete karşı hukuksal mücadelemizi de başlatarak, rakip firmanın yıkıcı ve haksız uygulamaları konusunda Kasım ayında Rekabet Kurumu’na başvuruda bulunduk’’ dedi.

Dinçşahin ile beraber, UND Denizin de yönetim kurulunda yer alan, Başkan Yardımcıları Halit Özyurt, Bahattin Karakuş, Hakan Keleş, Sayman Ali Çiçekli ve Genel Sekreter Hakan Yılmaz da istifa ettiler. UND’nin 22 kişilik yönetim kurulunda 16 üye yerini korudu. Dinçşahin, şu an yönetimi kimin üstleneceğinin belli olmadığını, yönetim kurulunun kendi içinden bir vekil başkan seçebileceğini ya da Ocak ayında olağanüstü genel kurulda yeni başkanın belirlenebileceğini ifade etti.

Nisan ayından itibaren pazar hakimi kuruluş, yıkıcı fiyat indirimleri ve kampanyaları yaparak UND Deniz için haksız rekabet yaratırken, UND Deniz’in seferlerini durdurmasının ardından, tekrar tekel durumuna geçen rakip RO-RO şirketi, 01.01.2011 tarihinden geçerli olmak üzere, bütün hatlarda zam uygulayacağını ve Fransa hattındaki dörde bir bonus promosyonlarını kaldıracağını açıkladı.

Virahaber

Bu haber toplam 1636 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.