1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ünye'de 1 Temmuz'da Piri Reis'i anılacak
Ünye'de 1 Temmuz'da Piri Reis'i anılacak

Ünye'de 1 Temmuz'da Piri Reis'i anılacak

Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda, Piri Reis'inde anılacağını kapsamlı bir kutlama yapılacağını söyledi.

A+A-

Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, Ünlü Türk Denizci Piri Reis'in çizdiği Dünya haritasını 500. yılı nedeniyle 2013'ün Piri Reis yılı olarak ilan edildiğini belirterek, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda, Piri Reis'inde anılacağını kapsamlı bir kutlama yapılacağını söyledi.


1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı bu yıl şenliklerle kutlanacak. Seyrü seferler sırasında derlediği bilgi ve gözlemleri ile 1513 yılında Dünya haritasını çizen Ünlü Türk Denizci Piri Reis, denizciliğin de piri olarak kabul ediliyor. Çizdiği dünya haritasının 500. yılı nedeniyle 2013, Unesco tarafından Piri Reis yılı olarak kabul edildi. Türk Denizcilik Tarihi dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan ve 2013 yılının Piri Reis'i anma yılı olarak kabul edilmesi nedeniyle 1 Temmuz'da kutlanan Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın daha önceki yıllardan farklı olarak şenliklerle kutlanacağını belirten Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, "Piri Reis, Türk denizciliği için çok önemli bir isim. 2013'ün Piri Reis Anma yılı olarak kabul edilmesi nedeniyle 1 Temmuz'da kutlanan Kabotaj Bayramı bu yıl Piri Reis'in anısına daha kapsamlı ve şenlik havasında kutlanacak.
 

Kabotaj Bayramında geleneksel olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve deniz şehitleri anısına denize atılan çelengin yanı sıra bir dizi etkinlikler planlanmaktadır. Bu etkinlikler, kano yarışları, rafting, ördek kapma yarışı ve yüzme yarışları olacak. Yüzme yarışları, 15-20, 20-30, 30-50 yaşlar ile dedeler olmak üzere 4 kategoride yapılacak. Şenliklerin finalinde ise yağlı direkten bayrak alma yarışı olacak" dedi.
 

Piri Reis'in anısına daha kapsamlı olarak kutlanacak olan Kabotaj bayramı nedeniyle 1 Temmuz 2013 tarihinde tüm Ünye halkını iskelede yapılacak şenliğe davet eden Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, "Ünye halkı ile birlikte, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarını bu şenliğe bekliyoruz" diye konuştu.
 

denizhaber.com.tr
 

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.