1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Urla’da 1 ton mazot denize aktı, liman kapatıldı
Urla’da 1 ton mazot denize aktı, liman kapatıldı

Urla’da 1 ton mazot denize aktı, liman kapatıldı

İzmir’in Urla ilçesinde denize mazot sızması sonucu çevre kirliliği yaşandı. Urla Limanı kapatılırken, ekipler mazotu temizlemek için çalışma başlattı.

A+A-

İzmir’in Urla ilçesinde dün akşam saatlerinde denize mazot sızdı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne ait olduğu belirtilen bir yakıt tankından yaklaşık 1 ton mazot denize aktı.

İzmir Urla'da İskele Liman İçinde çevre faciası yaşandı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin yakıt deposundaki yaklaşık bir ton fuel oil, rögar kanalıyla denize aktı. Tüm İskele mahallesini petrol kokusu kaplarken, kıyıda balıklar öldü.

Olay, dün akşam meydana geldi. Su Ürünleri Fakültesi’nin yakıt deposunun kilidi henüz tespit edilemeyen bir nedenle açıldı. Depodan taşan fuel oil, yakındaki rögara ulaşıp, Urla Feribot İskelesi yanından denize dökülmeye başladı. Koku nedeniyle olayı fark eden vatandaşlar, durumu İskele Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Murat Enginer ve Kooperatif Başkanı İbrahim Temiztepe’ye haber verdi.

Olay yerine gelen Temiztepe ve Enginer’e esnaf Bilal Erkoca da katıldı ve polis, zabıta, çevre müdürlüğü iee sahil güvenlik ekiplerine olayı bildirerek yardım istendi. Vatandaşlar ve balıkçı esnafı da olay yerine gelip, halatlarla kordon oluşturup, petrolün daha fazla dağılmasına yönelik önlemler aldı.

Yaklaşık bir ton olduğu bildirilen fuel oilin hızla yayılması, vatandaşların önlem çabasını zorlaştırırken, ilk etapta rögar ağzı kapatıldı.

Limana bağlı tekne sahiplerinin de olay yerine gelerek çevre faciasını önleme çabalarında bulunmaları gözlendi.

 Urla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde incelemelerde bulunurken, Çevre Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerinin Urla’ya doğru yola çıktığını bildirdi.

Gelecek olan Çevre Müdürlüğü ekibinin liman giriş – çıkışını durdurduktan sonra temizleme çalışması yapacağı öğrenildi.

Bazı tekne sahipleri, sabah gün ışımasından sonra yapacakları kontrollerde ortaya çıkacak tabloya göre Ege Üniversitesi hakkında dava açabileceklerini ve teknelerinde meydana gelebilecek zararın karşılanmasını isteyecekleri dile getirildi.

Geçtiğimiz yıl da Çeşme ilçesinde bir gemiden yaklaşık 50 ton mazot denize sızmıştı.

urla.jpeg

urla1.jpeg

urla2.jpeg

urla3.jpeg

urla4.jpeg

urla5.jpeg

urla6.jpeg

urla7.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 5692 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.